Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε νόμο της Λουιζιάνα για τον περιορισμό των αμβλώσεων


 Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2020



Αssociated Press
Διαδηλωτές κατά των αμβλώσεων έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους της πολιτείας της Λουιζιάνα για τον περιορισμό των αμβλώσεων. (AP Photo/Patrick Semansky)

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε σήμερα τον πολύ περιοριστικό νόμο για τις αμβλώσεις που προωθούσε η Πολιτεία της Λουζιάνας, επιφέροντας πλήγμα στο κίνημα κατά των αμβλώσεων στη χώρα.
Εφόσον εφαρμοζόταν ο νόμος αυτός, οι δύο από τις τρεις κλινικές που πραγματοποιούν αμβλώσεις στην Πολιτεία αυτήν θα αναγκάζονταν να κλείσουν. Το Ανώτατο Δικαστήριο τον ακύρωσε με ψήφους 5 έναντι 4, καθώς ο μετριοπαθής συντηρητικός δικαστής Τζον Ρόμπερτς τάχθηκε με την άποψη των τεσσάρων φιλελεύθερων συναδέλφων του.
Με βάση τον νόμο αυτόν, οι γιατροί που πραγματοποιούν αμβλώσεις θα υποχρεώνονταν να αποκτήσουν τα λεγόμενα «προνόμια συνεργασίας» με κάποιο νοσοκομείο σε ακτίνα 48 χιλιομέτρων από την κλινική όπου εργάζονται, κάτι εξαιρετικά δύσκολο. Η απόφαση του δικαστηρίου θεωρείται νίκη για τον πάροχο υπηρεσιών άμβλωσης Hope Medical Group for Women, που εδρεύει στο Σρίβεπορτ και είχε προσφύγει εναντίον του νόμου που ψηφίστηκε το 2014.
Είναι η δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία που το Ανώτατο Δικαστήριο κρίνει παράνομη την υποχρέωση να συνεργάζονται οι γιατροί με κάποιο νοσοκομείο κοντά στην κλινική αμβλώσεων. Το 2016 είχε απορρίψει και έναν παρόμοιο νόμο που προωθούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Τέξας.
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου