Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Τραμπ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, και πως θέλει να επισκεφθεί τη Ρωσία για να συναντήσει τον πρόεδρο Ρώσο Πούτιν.

«Ο πρόεδρος Μαδούρο είναι πάντα έτοιμος σε οποιεσδήποτε προτάσεις» δήλωσε ο Αρεάσα σε συνέντευξη του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24» όταν ρωτήθηκε αν είναι εφικτή μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών. «Από την πρώτη μέρα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Μαδούρο έλεγε ότι μεταξύ τους υπάρχουν διαφωνίες και αυτές θα εξακολουθούν να υπάρχουν, ωστόσο αυτές ακριβώς οι διαφωνίες απαιτούν διάλογο, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία», δήλωσε ο Αρεάσα, υπενθυμίζοντας ότι ο Τραμπ επανειλημμένα έχει δηλώσει δημόσια για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης. Ο Αρεάσα είπε ότι ο λόγος που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα μια τέτοια συνάντηση είναι ότι αντιδρά το περιβάλλον του Αμερικανού προέδρου. «Οι ακροδεξιοί ρεπουμπλικάνοι από το περιβάλλον του Τραμπ εμποδίζουν την οποιαδήποτε προώθηση στις σχέσεις μεταξύ του ίδιου και του προέδρου Μαδούρο», κατέληξε ο Αρεάσα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας είπε ακόμη ότι ο Νικολάς Μαδούρο θέλει να επισκεφθεί τη Ρωσία, μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, για να συζητήσει προσωπικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ζητήματα συνεργασίας των δύο χωρών.
Παράλληλα, είπε ότι η στρατηγική συμμαχία Ρωσίας και Βενεζουέλας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εδραιώνεται παρά τις δυσκολίες.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στις 24 Ιουνίου, ο Αρεάσα είπε ότι πρωτίστως συζητήθηκε κατά τη συνάντηση αυτή, η στρατηγική συμμαχία των δύο χωρών, «η οποία περιλαμβάνει την πολιτική, οικονομική και εμπορική συνεργασία, τη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και όλο των φάσμα των διμερών σχέσεων».
Ο Αρεάσα δήλωσε επίσης, ότι η Βενεζουέλα μπορεί πάντα να βασίζεται στη Ρωσία που σέβεται τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την κυριαρχία της Βενεζουέλας στη βοήθεια της για να ξεπεράσει συγκεκραμένα προβλήματα. Τόνισε μάλιστα ότι χάρη στην υποστήριξη της Ρωσίας η Βενεζουέλα καταφέρνει να αντιμετωπίσει τις σκληρές κυρώσεις και τον εμπορικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ τις συνέπειες των οποίων υφίσταται ο λαός της Βενεζουέλας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου