Ο παλαίμαχος προπονητής, που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα προβλήματα με την υγεία του, πέθανε από καρδιακής προσβολής.
Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος | tanea.grΟ Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοκυνηγού και σε μικρή ηλικία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Εξαρχείων της συνοικίας του. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας, Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.
Ως προπονητής έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό, το 1984, το 1994 και το 2004 ενώ πέρασε και από την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο. Στην Α’ Εθνική έχει δουλέψει επίσης στους:
ΟΦΗ, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα ενώ δύο φορές, με τα Γιάννινα και τον Πιερικό, κέρδισε την άνοδο από τη δεύτερη κατηγορία.