Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Αγκυρα: Να διατηρηθεί ο μουσειακός χαρακτήρας της Αγίας Σοφίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Έκκληση στην Τουρκία να μην προχωρήσει στην αλλαγή του status του ναού της Αγίας Σοφίας, πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρέσβης Σάμουελ Μπράουνμπακ, επικεφαλής της υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας, με σχετική κοινοποίηση του στο Twitter.
«Η Αγία Σοφία έχει μεγάλη πνευματική και πολιτιστική αξία για δισεκατομμύρια πιστούς διαφορετικών θρησκειών από όλο τον κόσμο. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει το status της ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO και να συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε όλους υπό το τρέχον καθεστώς του μουσείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, στη σχετική κοινοποίηση του στο Twitter.


Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έστειλε επιστολή προς τις αντιπροσωπείες των κρατών μελών της UNESCO, προκειμένου να τις ενημερώσει για τις προθέσεις της Τουρκίας σχετικά με το status του ιστορικού ναού, οι οποίες αντιβαίνουν στην, υπογεγραμμένη και από την Άγκυρα, συμφωνία του 1972 απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου