Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Χαρδαλιάς για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα | tanea.gr
Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα δύο περιστατικά που σημειώθηκαν σε Εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Σε δήλωσή του ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία».
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του επικοινώνησε ήδη με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Έρευνα της Αρχιεπισκοπής
Ήδη για το περιστατικό διεξάγει έρευνα η Αρχιεπισκοπή έπειτα από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας .
Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:
«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού.»
Να υπενθυμίσουμε  ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι κλειστές για τους πιστούς, και ανοιχτές μόνο για τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των Ιερών Ναών.
Χαρδαλιάς: «Κανείς δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την πίστη και να αγνοεί τις συστάσεις της εκκλησίας»
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Χαρδαλιάς είχε επισημάνει την ανάγκη να τηρηθούν ευλαβικά οι απαγορεύσεις συναθροίσεων σε εκκλησίες.
Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό,είχε δηλώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Ερωτηθείς αν θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας αν έξω από εκκλησίες συγκεντρωθούν 50 με 100 άτομα τις ημέρες του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι δεν θα συμβεί αυτό.
«Κανείς δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την πίστη και να αγνοεί τις συστάσεις της εκκλησίας», τόνισε.
TA NEA