Τραγωδία στο Βέλγιο : 417 νέοι θάνατοι μέσα σε μία μέρα | tanea.grΑυτό αυξάνει τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, σε 34.809. Το σύνολο αντικατοπτρίζει όλα τα άτομα στο Βέλγιο που έχουν μολυνθεί και περιλαμβάνει επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα καθώς και ασθενείς που έχουν έκτοτε αναρρώσει ή πεθάνει από τις συνέπειες του ιού.
310 νέοι ασθενείς εισήχθησαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες, και 455 επιπλέον άνθρωποι πήραν εξιτήριο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό ατόμων στο νοσοκομείο λόγω του κοροναϊού αυτή τη στιγμή σε 5.309, με μια μείωση 206 ασθενών.
«Από τους ασθενείς στο νοσοκομείο, 1.182 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δηλαδή μια μείωση 22 ασθενών», δήλωσε ο καθηγητής Steven Van Gucht. «Από τους ασθενείς στη ΜΕΘ, οι 868 χρησιμοποιούν αναπνευστική συσκευή» πρoσέθεσε.
Έχουν αναφερθεί 417 νέοι θάνατοι, εκ των οποίων 127 καταγράφηκαν στο νοσοκομείο και ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα. 289 από τους θανάτους αναφέρθηκαν από τα κέντρα φροντίδας, εκ των οποίων το 31% ήταν κρούσματα θετικά στον ιό.
Πηγή: brusselstimes.com