Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

H Fed μείωσε και πάλι τα βασικά επιτόκιά της – Επίθεση από τον Τραμπ


Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2019O επικεφαλής της Fed, Jerome Powell (AP Photo/Cliff Owen, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Federal Reserve μείωσε τα βασικά επιτόκιά της για δεύτερη φορά εντός του 2019, ενώ ανέφερε ότι προετοιμάζεται να συνεχίσει να πράττει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει την οικονομική επέκταση.
Η μείωση είναι για επιπλέον 0,25% και το ποσοστό κυμαίνεται σε ένα εύρος 1,75% σε 2%. Αναμένεται δε να επηρεάσει πολλούς καταναλωτές και επιχειρηματικά δάνεια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζητούσε τη δραστική μείωση των επιτοκίων, επέκρινε δριμύτατα την Fed και τον πρόεδρό της, Τζερόμ Πάουελ.
«Ο Τζέι (Τζερόμ) Πάουελ και η ομοσπονδιακή τράπεζα απέτυχαν για άλλη μια φορά», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter. «Καθόλου κότσια, καμία λογική, κανένα όραμα! Φριχτός επικοινωνιακός τύπος!», πρόσθεσε.
Παράλληλα, η Fed αύξησεστο 2,2%, από 2,1%, την πρόβλεψή της όσον αφορά την ανάπτυξη για το 2019.
Η αμερικανική Οικονομία βρίσκεται στον 11ο χρόνο ανάπτυξης, με την αγορά εργασίας να παραμένει σταθερή ακόμη και τις καταναλωτικές δαπάνες επίσης.
Αλλά η Fed προσπαθεί να αντιμετωπίσει απειλές, όπως αβεβαιότητες που προκάλεσε ο εμπορικός πόλεμος του προέδρου Τραμπ με την Κίνα, η επιβράδυνση της διεθνούς ανάπτυξης και η πτώση στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ.
Στην ανακοίνωσή της, η ομοσπονδιακή τράπεζα, σημειώνει ότι «το σταθερό εισόδημα των επιχειρήσεων και οι εξαγωγές έχουν αποδυναμωθεί».
Να σημειωθεί ότι η Νομισματική Επιτροπή της Fed εμφανίστηκε διχασμένη, αφού μόνο επτά μέλη της ψήφισαν υπέρ και τρία κατά της μείωσης των επιτοκίων: Οι δύο επειδή εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία δεν χρειάζεται περισσότερα ερεθίσματα και ο τρίτος επειδή ήθελε μεγαλύτερη μείωση, κατά 50 μονάδες βάσης.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου