Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγο της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

H Fed μείωσε και πάλι τα βασικά επιτόκιά της – Επίθεση από τον Τραμπ


Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2019O επικεφαλής της Fed, Jerome Powell (AP Photo/Cliff Owen, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Federal Reserve μείωσε τα βασικά επιτόκιά της για δεύτερη φορά εντός του 2019, ενώ ανέφερε ότι προετοιμάζεται να συνεχίσει να πράττει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει την οικονομική επέκταση.
Η μείωση είναι για επιπλέον 0,25% και το ποσοστό κυμαίνεται σε ένα εύρος 1,75% σε 2%. Αναμένεται δε να επηρεάσει πολλούς καταναλωτές και επιχειρηματικά δάνεια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζητούσε τη δραστική μείωση των επιτοκίων, επέκρινε δριμύτατα την Fed και τον πρόεδρό της, Τζερόμ Πάουελ.
«Ο Τζέι (Τζερόμ) Πάουελ και η ομοσπονδιακή τράπεζα απέτυχαν για άλλη μια φορά», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter. «Καθόλου κότσια, καμία λογική, κανένα όραμα! Φριχτός επικοινωνιακός τύπος!», πρόσθεσε.
Παράλληλα, η Fed αύξησεστο 2,2%, από 2,1%, την πρόβλεψή της όσον αφορά την ανάπτυξη για το 2019.
Η αμερικανική Οικονομία βρίσκεται στον 11ο χρόνο ανάπτυξης, με την αγορά εργασίας να παραμένει σταθερή ακόμη και τις καταναλωτικές δαπάνες επίσης.
Αλλά η Fed προσπαθεί να αντιμετωπίσει απειλές, όπως αβεβαιότητες που προκάλεσε ο εμπορικός πόλεμος του προέδρου Τραμπ με την Κίνα, η επιβράδυνση της διεθνούς ανάπτυξης και η πτώση στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ.
Στην ανακοίνωσή της, η ομοσπονδιακή τράπεζα, σημειώνει ότι «το σταθερό εισόδημα των επιχειρήσεων και οι εξαγωγές έχουν αποδυναμωθεί».
Να σημειωθεί ότι η Νομισματική Επιτροπή της Fed εμφανίστηκε διχασμένη, αφού μόνο επτά μέλη της ψήφισαν υπέρ και τρία κατά της μείωσης των επιτοκίων: Οι δύο επειδή εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία δεν χρειάζεται περισσότερα ερεθίσματα και ο τρίτος επειδή ήθελε μεγαλύτερη μείωση, κατά 50 μονάδες βάσης.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου