Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

H Fed μείωσε και πάλι τα βασικά επιτόκιά της – Επίθεση από τον Τραμπ


Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2019



O επικεφαλής της Fed, Jerome Powell (AP Photo/Cliff Owen, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Federal Reserve μείωσε τα βασικά επιτόκιά της για δεύτερη φορά εντός του 2019, ενώ ανέφερε ότι προετοιμάζεται να συνεχίσει να πράττει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει την οικονομική επέκταση.
Η μείωση είναι για επιπλέον 0,25% και το ποσοστό κυμαίνεται σε ένα εύρος 1,75% σε 2%. Αναμένεται δε να επηρεάσει πολλούς καταναλωτές και επιχειρηματικά δάνεια.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζητούσε τη δραστική μείωση των επιτοκίων, επέκρινε δριμύτατα την Fed και τον πρόεδρό της, Τζερόμ Πάουελ.
«Ο Τζέι (Τζερόμ) Πάουελ και η ομοσπονδιακή τράπεζα απέτυχαν για άλλη μια φορά», έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter. «Καθόλου κότσια, καμία λογική, κανένα όραμα! Φριχτός επικοινωνιακός τύπος!», πρόσθεσε.
Παράλληλα, η Fed αύξησεστο 2,2%, από 2,1%, την πρόβλεψή της όσον αφορά την ανάπτυξη για το 2019.
Η αμερικανική Οικονομία βρίσκεται στον 11ο χρόνο ανάπτυξης, με την αγορά εργασίας να παραμένει σταθερή ακόμη και τις καταναλωτικές δαπάνες επίσης.
Αλλά η Fed προσπαθεί να αντιμετωπίσει απειλές, όπως αβεβαιότητες που προκάλεσε ο εμπορικός πόλεμος του προέδρου Τραμπ με την Κίνα, η επιβράδυνση της διεθνούς ανάπτυξης και η πτώση στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ.
Στην ανακοίνωσή της, η ομοσπονδιακή τράπεζα, σημειώνει ότι «το σταθερό εισόδημα των επιχειρήσεων και οι εξαγωγές έχουν αποδυναμωθεί».
Να σημειωθεί ότι η Νομισματική Επιτροπή της Fed εμφανίστηκε διχασμένη, αφού μόνο επτά μέλη της ψήφισαν υπέρ και τρία κατά της μείωσης των επιτοκίων: Οι δύο επειδή εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία δεν χρειάζεται περισσότερα ερεθίσματα και ο τρίτος επειδή ήθελε μεγαλύτερη μείωση, κατά 50 μονάδες βάσης.
Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου