Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Ρεπούση : Μετά τα θρησκευτικά τα έβαλε και με τις εικόνες ηρώων του '21

Κάτι λέγαμε… για «εθνομηδενιστές»…

Έχω μία ιδέα, να κρεμάσουμε την photo της κας Ρεπούση.  Αυτή κι αν παρα-μορφώθηκε.

Αλήθεια από που κρατάει η σκούφια της... 
γιατί για Ελληνίδα... αμφιβάλω! 

Έντονη ήταν η αντίδραση της ιστορικού Μαρίας Ρεπούση, για την απόφαση του ΣτΕ που ανέτρεψε τις ρυθμίσεις Γαβρόγλου για τα θρησκευτικά.


Ρεπούση : Μετά τα θρησκευτικά τα έβαλε και με τις εικόνες ηρώων του '21 | tanea.gr
Κατά της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία τα θρησκευτικά πρέπει να «αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών», τάχθηκε η ιστορικός και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, Μαρία Ρεπούση.
one
Η κυρία Ρεπούση έβαλε επίσης κατά του σχολικού αγιασμού, αλλά και των εικόνων ηρώων του 1821 που κρέμονται στους τοίχους των σχολείων. Με ανάρτησή της στο Facebook, η ιστορικός χαρακτηρίζει την Ελλάδα «φονταμενταλιστικό κράτος δυτικού τύπου».
Γράφει συγκεκριμένα σε δημοσίευσή της στο Facebook:
 «Εξοργίζομαι αλλά δεν απορώ με την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά. Είμαστε ένα δυτικού τύπου φονταμενταλιστικό κράτος. Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα παιδάκια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι ο αγιασμός. Όλοι οι υπουργοί παιδείας ξεκινούν τη χρονιά παρευρισκόμενοι σε αγιασμό. ΝΥΝ και πρώην. Ανεξαιρέτως.
Τελειώνει ο αγιασμός και ξεκινά η σχολική χρονιά. Σε καθημερινή βάση η πρωινή προσευχή. Προς επίρρωση, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός. Αυτός νομίζω σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση. Θα σας γελάσω.

Για να μην ξεχνιέται το παιδί σε τί είδους σχολείο πηγαίνει, οι τοίχοι της τάξης στολισμένοι με εικόνες Αγίων και ήρωες του 21. Τα θρησκευτικά καπάκι που λένε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου