Έτσι θα διατηρήσετε φρέσκες τις μπανάνες | imommy.gr
Τα εξωτικά φρούτα, όπως ο ανανάς, η καρύδα και το μάνγκο, έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Το ότι είναι γεμάτα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά σίγουρα δεν λειτουργεί αποθαρρυντικά για να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. Υπάρχει, όμως, και ένα φρούτο της κατηγορίας που είναι εκτός συναγωνισμού: η μπανάνα.
Εκτός από την πλούσια γεύση τους, οι μπανάνες προστατεύουν από τις κράμπες και τις νεφρικές παθήσεις, ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία αλλά και την υγεία του στομάχου, βοηθούν στο αδυνάτισμα και την καταπολέμηση του διαβήτη και μας γεμίζουν ενέργεια και καλή διάθεση χάρη στην περιεκτικότητά τους σε ντοπαμίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το μόνο τους ελάττωμα; Έχουν την τάση να μετατρέπονται από άγουρες σε παραγινωμένες εν ριπή οφθαλμού!

Πώς θα κρατήσετε φρέσκες τις μπανάνες

Αιτία για την απότομη ωρίμανσή τους είναι ένα αέριο που απελευθερώνεται από το κοτσάνι του νόστιμου φρούτου, το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία. Γι’ αυτό, η λύση δίνεται εύκολα δημιουργώντας έναν φραγμό ανάμεσα στο κοτσάνι και τη σάρκα της μπανάνας. Απλώς τυλίξτε γύρω από το κοτσάνι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου, και οι μπανάνες σας θα κρατήσουν για αρκετές μέρες παραπάνω!