Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων κ. Βασίλη Καυκά με τον κ. κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα μετανάστευσης.

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2019


Αδελφοποίηση Βοστώνης - Αθήνας 
Lowell - Καλαμάτας

Προχθές, Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου έγινε συνάντηση των δύο φίλων Ηλειακής καταγωγής ο μεν κ. Καυκάς από το Σιμόπουλο ο δε κ. Αβραμόπουλος (ο πατέρας του) από το Αυγείο (Μπουχιώτη).  Να σημειωθεί ότι η γνωριμία των δύο ανδρών πηγαίνει πίσω στο 1981.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρέθηκε στη Βοστώνη μόνο για λίγες ώρες προερχόμενος από την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να κάνει μία διάλεξη στη Βοστώνη με θέμα το μεταναστευτικό την οποία ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε.  

Η διάλεξη θα γίνει μετά το τέλος της θητείας του κ. Αβραμόπουλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία τελειώνει την 31 Οκτωβρίου, 2019.

Να σημειώσουμε ότι το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Ελλάδα αλλά για πολλά μέρη του κόσμου όπου κοντά 450 εκατομμύρια άνθρωποι είναι παράνομοι μετανάστες!

Ακόμα μίλησαν για την προσπάθεια που καταβάλει η Ομοσπονδία για την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με το Lowell και του Boston με την Αθήνα δεδομένου ότι και δήμαρχοι των τεσσάρων πόλεων έχουν δεχθεί να προχωρήσει η αδελφοποίηση.
Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Βοστώνης κ. Marty Walsh στο Δημαρχείο της Βοστώνης ο κ. Καυκάς ζήτησε από το Δήμαρχο "της Αθήνας της Αμερικής" να γίνει η αδελφοποίηση και ο δήμαρχος της Βοστώνης δέχτηκε.
Να σημειωθεί ότι μεθαύριο Τρίτη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει προσκληθεί να μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Lowell της οποίας δήμαρχος είναι ο Ελληνικής καταγωγής William "Bill" Samaras.

Φωτογραφία του Δημήτρη Αβραμόπουλου και Βασίλη Καυκά  από την εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης (Απρίλιος, 2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου