Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ξέρετε πόσα χρόνια «κρύβει» το συχνό σεξ;

    Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2019



Μπορεί ο έρωτας να μην «κοιτά χρόνια» αλλά σίγουρα κρύβει αρκετά, μια και όπως φαίνεται το συχνό σεξ έχει αντιγηραντική δράση και λειτουργεί σαν φυσικό lifting


Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ.  David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.
Σύμφωνα με τον Βρετανό ψυχολόγο η σεξουαλική δραστηριότητα οδηγεί στην απελευθέρωση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης που συμβάλλει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες – οι κατεξοχήν ορμόνες της ευχαρίστησης – που καταπολεμούν τον πόνο και το στρες, συμβάλλοντας και σε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Πρόκειται για παράγοντες που αναμφίβολα προάγουν την νεανικότητα του δέρματος.
Σύμφωνα με την έρευνα  οι ενήλικες που σε σχετικά ερωτηματολόγια απάντησαν ότι είχαν ερωτικές επαφές κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα, έμοιαζαν νεότεροι από την ηλικία τους συγκριτικά με το πώς φαίνονταν όσοι είχαν πιο αραιές επαφές.
Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μια μηχανιστική προσέγγιση της σεξουαλικής επαφής θα λειτουργήσει ως αποτελεσματικό lifting προσώπου. Σε προηγούμενη έρευνά του ο David Weeks είχε επισημάνει ότι είναι η ικανοποιητική ερωτική ζωή που αφήνει τα αντιγηραντικά της ίχνη στο πρόσωπο μας.
Επομένως το συχνό και απολαυστικό σεξ αποτελεί μια εγγυημένη συνταγή αντιγήρανσης και με τη βούλα της επιστήμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου