Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ράμα

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2019
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

efk7lmbwsaci44eΟι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου, συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την εκπλήρωση των όρων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άπτονται των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού και της κατοχύρωσης των περιουσιακών δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Ράμα δήλωσε ετοιμότητα να συνεργαστεί με την Ελλάδα για τα ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη χώρα μας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, με την προϋπόθεση να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μία ευρύτερη συζήτηση των διμερών μας σχέσεων, από κοντά, στο περιθώριο της Ευρωαραβικής Συνόδου στην Αθήνα στις 29-30 Οκτωβρίου 2019.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου