Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Κλιμακώνεται η μάχη των αδελφών Δομαζάκη ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2019

Οι δύο βασικοί μέτοχοι Μάνος και Κωνσταντίνος Δομαζάκης έχουν επιδοθεί σε ανταλλαγή κατηγοριών, μηνύσεων και ανακοινώσεων.ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

gkat_26_2109_page_1_image_0002Οι μέτοχοι μειοψηφίας αποτελούν τις τελευταίες ημέρες το «μήλον της Εριδος» ανάμεσα στους αδερφούς Δομαζάκη, καθώς η στάση που θα τηρήσουν αυτοί θα καθορίσει το εάν θα διατηρήσει ο Μάνος Δομαζάκης τη διοίκηση της Creta Farms ή θα καταφέρει τελικά ο εκδιωχθείς Κωνσταντίνος να αναλάβει τα ηνία της χειμαζόμενης αλλαντοβιομηχανίας. Ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, η οποία εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Creta Farms στο Ρέθυμνο, οι δύο βασικοί μέτοχοι έχουν επιδοθεί αφενός σε κυνήγι εξουσιοδοτήσεων και αφετέρου σε ανταλλαγή κατηγοριών, μηνύσεων και ανακοινώσεων.
Μετά την υποβολή μήνυσης και αγωγής από τη διοίκηση της Creta Farms –ουσιαστικά από τον Μάνο Δομαζάκη– εις βάρος του Κ. Δομαζάκη, ο τελευταίος χθες προχώρησε σε καταγγελίες εναντίον του πρώτου. Συγκεκριμένα, τον κατηγορεί ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τους μετόχους, ότι διαδίδει ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες, ότι παραβιάζει την εμπιστευτικότητα στοιχείων και θέτει ερωτήματα σχετικά με την τύχη 16 εκατ. ευρώ αποθεμάτων.
Ειδικότερα, ο Κ. Δομαζάκης ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην κοινοποίηση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο και εμπλεκόμενες ελεγκτικές εταιρείες επιστολή του Μ. Δομαζάκη προς τους μετόχους της εταιρείας Creta Farms. Ο Κ. Δομαζάκης υποστηρίζει ότι στην επίμαχη επιστολή του ο αδερφός του Μάνος «προβαίνει σε αναφορές για την πορεία ελέγχου της Deloitte, της EY ως CRO και υπεύθυνη εταιρεία για τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή και επικαλείται το περίφημο πόρισμα της PwC, το οποίο δεσμεύθηκε ενώπιον των μετόχων ήδη από τις 26/06/2019 ότι θα δημοσιοποιήσει, αλλά ουδέποτε το έπραξε, και συνολικά με τις ενέργειές του παραβαίνει σωρεία διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των ανωνύμων εταιρειών και του Χρηματιστηρίου». Ας σημειωθεί εδώ πως, ειδικά σε ό,τι αφορά το πόρισμα της PwC, η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας είχε περιοριστεί σε απλή ανακοίνωση. Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ της «Κ» στις 30/6/2019, από την εξέταση του πορίσματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχαν προκύψει ισχυρές ενδείξεις κακοδιαχείρισης στην εταιρείας.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο Κ. Δομαζάκης αναφέρει: «Θα επαναλάβουμε το ερώτημα: πού πήγαν τα 16 εκατ. ευρώ αποθέματα που υπήρχαν στο τέλος Απριλίου ώστε η εταιρεία μετά από δύο μήνες να μην μπορεί να αγοράσει προμήθειες και να έχει μηδενική παραγωγή; Κατανοούμε τον πανικό του κ. Εμμ. Δομαζάκη ενόψει της γενικής συνέλευσης, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η ετυμηγορία των μετόχων θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα αποκαλυφθούν όλα όσα προσπαθεί να συγκαλύψει τόσο καιρό».
Την ίδια ώρα, πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι συσσωρεύονται οι σφραγισμένες επιταγές της Creta Farms, οι οποίες έχουν ήδη καταχωριστεί στον «Τειρεσία», εξέλιξη που συνηγορεί στην ανάγκη ταχείας εξεύρεσης επενδυτή για τη σωτηρία της εταιρείας.
Η προθεσμία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών, η οποία αρχικά έληγε χθες, παρατάθηκε για μία εβδομάδα –κάτι που άλλωστε αναμενόταν ότι θα ζητηθεί από τους ενδιαφερομένους– και αποφασίστηκε να λήξει στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου