Στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σειρά συναντήσεων με μεγάλου βεληνεκούς επενδυτές και από το επιτελείο του εκφράζεται αισιοδοξία ότι στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένες τοποθετήσεις αμερικανικών κεφαλαίων στη χώρα.

«Μακροπρόθεσμες επενδύσεις»

Διευκρινίζουν ότι δεν μιλούν για ευκαιριακές τοποθετήσεις διεθνών Funds αλλά για μακροπρόθεσμες επενδύσεις όπως τα 650 εκατομμύρια των δύο αμερικανικών εταιρειών στο Ελληνικό ή την επένδυση των 500 εκατομμυρίων της Blackstone.
Αλλωστε ένας από τους διακηρυγμένους στόχους του πρωθυπουργού ήταν ακριβώς να προωθήσει τη νέα εικόνα της Ελλάδας και να μιλήσει για το πώς θα γίνει επενδυτικός προορισμός.

Μείωση φορολογίας

Οπως υπογραμμίζουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιοποιεί τη μεγάλη ιστορία της χώρας και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και παρουσιάζει συγκεκριμένους τομείς στους οποίους μπορούν να γίνουν επενδύσεις ενώ προωθεί και τη μείωση της φορολογίας αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις σε συνεννόηση και με το ΤΑΙΠΕΔ.
Πηγή: ΑΠΕ