Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Παραιτήθηκαν ο αντιπρόεδρος και η γραμματέας από το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο


Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2019


Ο κ. Γεώργιος Τσαντίκος Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Γεώργιος Τσαντίκος και η γραμματέας, Κάθριν Μπουφίδη – Walsh (Γουόλς), υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο τις οποίες και έκανε αποδεκτές.
Η κυρία Walsh (Γουόλς) εκτελούσε και χρέη Νομικού Συμβούλου της Αρχιεπισκοπής, έπειτα από την εκδημία του αειμνήστου Εμμανουήλ Δήμου πριν από μερικά χρόνια.
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν πως οι προαναφερθέντες αξιωματούχοι της Εκτελεστικής Επιτροπής, Τσαντίκος και Walsh, οι οποίοι είχαν διορισθεί από τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο, είχαν υποβάλλει και πριν τις παραιτήσεις τους.

Η κ. Κάθριν Γουόλς. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος.

Συγκεκριμένα, τις είχαν υποβάλλει την πρώτη εβδομάδα από την άφιξη του νέου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου τον Ιούνιο, πλην όμως τότε ο Αρχιεπίσκοπος δεν τις έκανε αποδεκτές και τους παρακάλεσε να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Τούτη τη δεύτερη φορά όμως ο Αρχιεπίσκοπος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις τους, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για την αντιπροεδρία είναι του επιφανή επιχειρηματία, Τζον Κατσιματίδη και για τη θέση του γραμματέα του πρώην δικαστή Θεοδώρου Μποζονέλη, ο οποίος είναι και γραμματέας του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι οι παραιτηθέντες υπηρετούσαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κατά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Αρχιεπισκοπή που την οδήγησε ουσιαστικά σε πτώχευση, μέχρις σημείου υποθήκευσης των κτιρίων που στεγάζονται τα γραφεία της στο Μανχάταν για τη λήψη τραπεζικού δανείου.
Επίσης, βρισκόταν στις νευραλγικές θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής επί θητείας του Τζέρι Δημητρίου και του Γεωργίου Παπαδάκου στη διοίκηση και στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος δήλωσε ενοχή πριν λίγους μήνες για οικονομικές ατασθαλίες.
Είχαν επίσης απευθύνει επιστολές και άλλες επικοινωνίες στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναφορικά με την εκλογή του Μητροπολίτη Σικάγου και τους υποψηφίους, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή από τη συνεδρίαση στη Φλόριδα τον περασμένο Μάιο είχαν ζητήσει την αναβολή εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου