Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Καταγγελίες Ράικου για παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στο έργο της

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

areios-pagos-2Σε καταγγελίες για σειρά παρεμβάσεων στο έργο της, όσο ήταν επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς προέβη η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταθέτοντας σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η εισαγγελική λειτουργός που είχε παραιτηθεί από τη θέση της, όταν χειριζόταν την υπόθεση της Novartis, καταγγέλλοντας τότε πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της από τον λεγόμενο «Ρασπούτιν» (ήταν εκείνη που έδωσε αυτό το προσωνύμιο στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο), και σήμερα προσκόμισε στοιχεία και μίλησε για τον ρόλο του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελένη Ράικου, η κατάθεση της οποίας είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία της υπόθεσης κατά Παπαγγελόπουλου, που βρίσκεται στη Βουλή, έδωσε στοιχεία και προφορικά ανέπτυξε τα περί σειράς παρεμβάσεων στο έργο της ,όχι μόνον ως προς την υπόθεση της Novartis, αλλά και σε σχέση με άλλες υποθέσεις.
Η Ελένη Ράικου για όσα και σε άλλο χρόνο είχε καταγγείλει σε σχέση με τον ρόλο «Ρασπούτιν» κατέθεσε ότι: «Εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υποδείκνυε  πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις, απαιτώντας άλλες φορές να υπάρξει άμεσα  άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης της ,αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν». Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών".
Η Ελένη Ράικου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε στοιχεία για παρεμβάσεις του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» σε διάφορες υποθέσεις, ενώ μίλησε για αντιθεσμικές πρακτικές και παρασκηνιακές κινήσεις του πρώην υπουργού.
Η εισαγγελική λειτουργός ,σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στους δικούς της χειρισμούς για την υπόθεση της Novartis που είχαν αποδώσει, σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό κεντρικού λογαριασμού της φαρμακοβιομηχανίας, από όπου είχαν βρεθεί λογαριασμοί με δωροδοκίες γιατρών και άλλων, όχι όμως πολιτικών.
Η κατάθεση Ράικου αποδεικνύεται ως εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία των ερευνών, όχι μόνον στη Δικαιοσύνη, αλλά και στη Βουλή που έχει ανοικτό το θέμα της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Η κατάθεσή της είναι βέβαιον ότι θα σταλεί στη Βουλή, ενώ επιβαρύνει εξαιρετικά τη θέση Παπαγγελόπουλου, τον οποίο φέρει ως εκείνον που μεθόδευε διάφορες υποθέσεις.
Σημαντική και η κατάθεση Στουρνάρα
Και ενώ η κατάθεση Ράικου, όπως όλα δείχνουν, πυροδοτεί τις εξελίξεις και της Προανακριτικής Επιτροπής ως προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σημαντική υπήρξε και η κατάθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κ. Στουρνάρας που ανήκε στους δέκα πολιτικούς για τους οποίους οι λεγόμενοι προστατευόμενοι μάρτυρες τους ενέπλεξαν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε δύο αναλυτικά υπομνήματα με τις θέσεις του, ένα κύριο και ένα συμπληρωματικό, ενώ και προφορικά ανέπτυξε τις απόψεις του.
Και αυτός έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, για ενοχοποίηση του χωρίς στοιχεία και για παρασκηνιακές κινήσεις στις έρευνες της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μίλησε και για εμπλοκή πολιτικών χωρίς να γίνει γνωστό για ποιούς πολιτικούς, ενώ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η στοχοποίησή του υπήρξε μόνιμη επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης.
Η δικογραφία για τον κεντρικό τραπεζίτη σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση της Novartis, έχει μπει ήδη στο αρχείο, διότι ουδέν προέκυψε, όπως έχει συμβεί άλλωστε και με επτά από τους δέκα πολιτικούς, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε και τους άλλους τρεις έχουν βρεθεί, τουλάχιστον προς ώρας, στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος.
Οι έρευνες της Δικαιοσύνης που κινούνται με αμείωτους ρυθμούς θα συνεχιστούν με την εξέταση και άλλων μαρτύρων, οπωσδήποτε της τέως Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, όσο και άλλων που έχουν αναφερθεί από τις μέχρι τώρα καταθέσεις, ενώ ό,τι αναφέρεται σε πολιτικούς θα αποστέλλεται άμεσα στη Βουλή.
Πάντως, είναι βέβαιον ότι πέραν της καταθέσεως Ράικου και εκείνη του κεντρικού τραπεζίτη θα αποσταλούν στη Βουλή ενόψει της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου