Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Αλλάζουν όλα στην λειτουργία των εφοριών


Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2019

Την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των ΔΟΥ, σε ό,τι έχει σχέση με τις συναλλαγές τους με τους πολίτες, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση…

Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας λειτουργίας των φορολογικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει άμεση σχέση με τον πολίτη. Να εξαλειφθεί, δηλαδή, η αναγκαιότητα παρουσίας του φορολογούμενου στις εφορίες.
Εξήγγειλε την ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση των διαδικασιών, αλλά και των υποδομών των φορολογικών υπηρεσιών, ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά και από το σπίτι του για όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, που πραγματοποιούνται σήμερα στις εφορίες.
«Στόχος μας είναι να μεταβιβάζονται ακίνητα χωρίς να χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία στην Εφορία και ο στόχος αυτός περνά μέσα από την ψηφιοποίηση των τμημάτων κεφαλαίου των εφοριών. Να γίνονται  αυτοματοποιημένα και ηλεκτρονικά μια σειρά διαδικασιών όπως:
1ον) Ο υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας των μεταβιβαζόμενων ακινήτων.
2ον) Η υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών. Οι δηλώσεις αυτές θα γίνονται από απόσταση και από τον συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει τη μεταβίβαση», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλες δράσεις όπως:
-Η αυτόματη ενημέρωση και διασύνδεση του Μητρώου Φορολογουμένων με τα άλλα Μητρώα της Δημόσιας Διοίκησης.
-Η διασύνδεση και η διαδραστική ενημέρωση ανάμεσα στο Φορολογικό Μητρώο και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο για να καταγράφονται άμεσα οι μεταβολές νομικών προσώπων.
-Η ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την αυτοματοποιημένη βεβαίωση προστίμων εκπρόθεσμης αρχικής υποβολής δηλώσεων Φ.Π.Α. και άλλων φόρων, αλλά και για την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική ενημέρωση των φορολογούμενων για την καταβολή οφειλών.
-Η διασύνδεση με την Κτηματολόγιο Α.Ε προκειμένου να υπάρχουν διασταυρώσεις για ενδεχόμενη αδήλωτη ακίνητη περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου