Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΕ προς Τζόνσον: Σου δίνουμε 12 ημέρες για να βρεις συμφωνία για το Brexit, αλλιώς τέλος


Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2019

Το τελεσίγραφο των Βρυξελλών παρουσιάζεται ύστερα από τις αυστηρές δηλώσεις του ειδικού διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος κάλεσε τον Βρετανό πρωθυπουργό να σταματήσει να παριστάνει ότι εργάζεται πάνω στην εξεύρεση συμφωνίας.
Άρση του αδιεξόδου επιχειρούν οι Βρυξέλλες δίνοντας προθεσμία 12 ημερών στον Μπόρις Τζόνσον ώστε να παρουσιάσει νέα συμφωνία για το «διαζύγιο»  με την ΕΕ. Εάν, ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν συνάψει συμφωνία, τότε θα έρθει αντιμέτωπος με το άτακτο Brexit, όπως προβλέπει το τελεσίγραφο των Βρυξελλών.
Η προθεσμία συμφωνήθηκε ύστερα από σειρά διαβουλεύσεων στο Παρίσι, όπου ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ είπε με αυστηρό τόνο απευθυνόμενος στον Μπόρις Τζόνσον: «σταμάτα να παριστάνεις ότι διαπραγματεύεσαι».
«Εάν δεν παρουσιαστούν προτάσεις, τότε τέλος. Τώρα είναι η στιγμή που εργαστούμε πάνω καθαρές λύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Άντι Ρίνε.
Ο Τζόνσον έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει νέες προτάσεις που θα αντικαστήσουν το backstop. Οι Βρυξέλλες έκλειναν, αρχικά, την πόρτα σε οποιαδήποτε συζήτηση αντικατάστασης του backstop.
Από την ΕΕ, πάντως, εκφράζεται εμμέσως πλην σαφώς η πεποίθηση ότι ο Τζόνσον «τρώεει» τον χρόνο τους χωρίς να παρουσιάζει σοβαρές προτάσεις για το Brexit.
Νωρίτερα ο Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit, δεν θα «έπρεπε να παριστάνουμε ότι διαπραγματευόμαστε. Θα πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα».
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διεμήνυαν, μιλώντας στον βρετανικό Independent, ότι άρχισαν να χάνουν την υπομονή τους, με τον Γάλλο πρωθυπουργό Εμανουέλ Μακρόν να διατηρεί τη πιο σκληρή στάση απέναντι στη Βρετανία.
via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου