Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ανθρώπινα δικαιώματα και θρησκευτικές ελευθερίες στο επίκεντρο της συνάντησης Ελπιδοφόρου - Ερντογάν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

 

Τη σημασία της προστασίας των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο συνεργάτης του κ. Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις μειονοτικές κοινότητες στην Ελλάδα και την Τουρκία. Επιπλέον, τέθηκαν επί τάπητος οι προοπτικές για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και η αναγκαιότητα της αναστήλωσης του ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.
Τέλος, ο κ. Ελπιδοφόρος ενημέρωσε τον Τούρκο πρόεδρο για το έργο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με τον κ. Ερντογάν να απευθύνει πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο για να τον επισκεφτεί κατά την επόμενη επίσκεψη του στην Τουρκία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου