Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Πλήθος κόσμου Ελληνικής καταγωγής καλωσόρισε τον Ελληνικής καταγωγής νέο Πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Κοννέκτικατ (University of Connecticut) Δόκτορα Θωμά Κατσουλέα (Thomas C. Katsouleas.

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2019

Πολύ πριν τις 4:00 χθες το απόγευμα άρχισαν να καταφτάνουν στο συνεδριακό κέντρο του Συνδέσμου ΠΑΙΔΕΙΑ στο Πανεπιστήμιο του Κοννέκτικατ (University of Connecticut) για να παρευρεθούν στην εκδήλωση ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ στον με καταγωγή από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας.
Παραβρέθηκαν αξιωματούχοι από πολλές οργανώσεις, καθηγητές, φοιτητές και φοιτήτριες, γονείς, φίλοι και φίλες για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επίσημη επίσκεψη στο κέντρο ΠΑΙΔΕΙΑ του νέου Προέδρου που τυγχάνει να είναι με καταγωγή από την Μεσσηνιακή Μάνη.
Οι προσκεκλημένοι κατά την άφιξή τους μπήκαν και άναψαν ένα κερί στον Ορθόδοξο Ναό των Τριών Ιεραρχών ο οποίος είναι κτισμένος στο χώρο που βρίσκονται τα κτίρια του ΠΑΙΔΕΙΑ και είναι ο μόνος τέτοιου είδους Ναός εντός δημόσιου πανεπιστημίου σε όλη την Αμερική!
Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας είχε λάβει επίσημη πρόσκληση και παρευρέθηκε με πενταμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Καυκά, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Τραβαγιάκη, και τον Β’ αντιπρόεδρο κ. Παναγιωτόπουλο.  Μάλιστα στην εγκάρδια συνομιλία που είχε ο Δρ. Κατσουλέας με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειο Καυκά ο πρώτος αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην Παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας που προγραμματίζετε να γίνει την Κυριακή, 26 Απριλίου, 2019.
Η εκδήλωση άρχισε στο συνεδριακό κέντρο και ο κ. Ηλίας Τομάζος παρουσίασε τον έναν εκ των δύο συντονιστών δικηγόρο Gregory Stamos ενώ η δεύτερη συντονίστρια ήταν η δικηγόρος Anita Varounes.
Ακολούθησαν οι εθνικοί ύμνοι, Ελλάδος και ΗΠΑ από όλους τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια έγινε προσευχή από τον π. Νίκο Ματαράγκα από την ενορία της Αγίας Τριάδος του Waterbury, Connecticut.



Ακολούθησαν χαιρετισμοί κατά σειρά από:
Τον πολιτειακό βουλευτή Christopher Ziogas, τον πρώην αντιπρόεδρο της βουλής του Κοννέντικατ κ. Δημήτριο Γιάνναρο, τον πρώην βουλευτή Kostas Diamantes.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ο οποίος καλωσόρισε τον νέο Πρόεδρο του Πανεπιστημίου και μεταξύ των άλλων είπε: «Σας καλωσορίζουμε στο ξακουστό αυτό Πανεπιστήμιο και σας περιμένουμε στην Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης.  Εδώ, η οργάνωσή ΠΑΙΔΕΙΑ έχει κάνει μεγάλη και σοβαρή δουλειά και σε αυτό σκοπό έχουν προσφέρει πολλοί εθελοντές και δοριτές αλλά η εργασία του Ηλία Τομάζου είναι πολύ μεγάλη».  Και κάλεσε τον κόσμο να χειροκροτήσει τον Ηλία Τομάζο.  Αμέσως ο κόσμος άρχισε να χειροκροτεί.  Και συνέχισε «Η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Σγγλίας αναγνωρίζει την προσπάθεια των Ελληνικής καταγωγής φοιτητών και βραβεύει τους αριστούχους.  Εδώ, σε αυτή την αίθουσα, βλέπω φοιτητές που οι επιδόσεις τους βραβεύτηκαν με υποτροφίες από την Ομοσπονδία μας.  Σας περιμένουμε στο Δείπνο και την Παρέλαση στη Βοστώνη.  Καλώς ορίσατε και καλή δύναμη κ. Πρόεδρε».
Ακολούθησαν με χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Ποντιακής Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τσιφιλίδης, ο αντιπρόσωπος του PanGregorian Christos Skambargonis, o Jack Isaac από την AHEPA, o Πρόεδρος της ΠανΛακωνικής κ. Θεόδωρο Παυλάκο.
Ο φοιτητής Πρόεδρος των Ελλήνων φοιτητών Νίκος Παραβάλος καλωσόρισε τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου και εν μέσω επευφημιών του ζήτησε να βοηθήσει να γίνει ένα στέκι με ελληνικό σουβλάκι στο Φοιτητικό Κέντρο.
Συγκινητικό ήταν όταν στην έδρα ανέβηκε ο φιλέλληνας πρώην Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Harry Hartley ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για να γίνει το Κέντρο ΠΑΙΔΕΙΑ.  Αρκετές φορές διεκόπει από τα χειροκροτήματα.
Στη συνέχεια ο Δρ. Κατσουλέας ανέβηκε στην έδρα όπου ευχαρίστησε το κόσμο στα Ελληνικά και συνέχισε στα Αγγλικά.  Είπε ότι είναι υπερήφανος για την Ελληνική του καταγωγή και ότι το περασμένο καλοκαίρι ήταν στην Καρδαμύλη.  Αναφέρθηκε ότι την Παρασκευή θα γίνει η επίσημη τοποθέτησή του στο θέατρο του Πανεπιστημίου όπου θα είναι και ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.
Ακολούθησε περιήγηση στα κτίρια του ΠΑΙΔΕΙΑ αι ακολούθησε δείπνο για όλους.

Φωτογραφίες¨
1η ο νέος Πρόεδρος του University of Connecticut Dr. Thomaw Katsouleas.  Δίπλα του κάθετε ο πρώην Πρόεδρος του Πανεπιστημίου κ.  Harry Hartley 
2η Ο καθηγητής κ. Ηλίας Τομάζος παραλαμβένει βραβείο για τα όσα έχει κάνει.
3η Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων.  Επίσης το ζεύγος Δημήτρη Γιάνναρου

paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου