Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει τόσο στα Social Media, όσο και στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο φαίνονται οι πολίτες να έχουν βγει από τα σπίτια τους τρομοκρατημένοι.
«Ήταν πολύ τρομακτικό! Όχι μόνο η γη έτρεμε, αλλά οι τοίχοι ακούγονταν σαν να »σπάνε» και κομμάτια τους έπεφταν στο πάτωμα. Άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους. Είμαστε ακόμη έξω. Είναι η πρώτη φορά που τρόμαξα τόσο πολύ στην ζωή μου από έναν σεισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά μια μαρτυρία.
Ενώ άλλος κάτοικος περιγράφει την κατάσταση «όλοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους».
Οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, αλλά ιδίως στα Τίρανα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους.
Η πρώτη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 17:04 ώρα Ελλάδος και είχε μέγεθος 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου. Η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο και το εστιακό της βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.
Έντεκα λεπτά αργότερα ένας δεύτερος σεισμός (πιθανότατα μετασεισμός) μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε και πάλι την χώρα.
Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει αν σημειώθηκαν ζημιές. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες στην κοινότητα Χελμές, όπου κατέρρευσαν δέκα κτίρια. Το χωριό αυτό απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα.
Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου.
Σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.