Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

2-2 Ολυμπιακός - Τότεναμ : Τον σταμάτησε το σφύριγμα της λήξης!

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2019

2-2 Ολυμπιακός - Τότεναμ : Τον σταμάτησε το σφύριγμα της λήξης! | tanea.gr Ηταν πρόσκαιρη η χαρά του σούπερ -σταρ Χάρι Κέιν στο αχρείαστο πέναλτι. Και μετά στο φοβερό τέρμα τού Μόουρα. Η χαρά έδωσε τη θέση της στην αγωνία. Τότεναμ και Ευρώπη είχαν ξεχάσει με ποιον είχαν να κάνουν. Τον θυμήθηκαν. Και τους γλύτωσε το σφύριγμα της λήξης. Το 2-2 αδικεί τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος του Θρύλου ακούστηκε στη Γηραιά : «Ερχόμαστε»

Να δείχνει ο φωτεινός πίνακας 2-2, στο τέλος του αγώνα με την περυσινή φιναλίστ του Champions League και να σκέφτεσαι ότι το αποτέλεσμα σε αδικεί. Να έχεις δημιουργήσει επτά τελικές περισσότερες από την Τότεναμ των Κέιν, Σον, Μόουρα, Ντέλε Άλι και να συλλογίζεσαι πως θα μπορούσες να έχεις νικήσει.
Αυτός είναι ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός. Τέτοια εμφάνιση έκανσν οι Πειραιώτες το βράδυ της Τετάρτης (18/9) στην πρεμιέρα τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (2-2).

Ο Olympiacos είναι εδώ! Σε έναν όμιλο φωτιά έτοιμος να κοιτάξει στα ίσα κάθε του αντίπαλο. Οι Σπερς το κατάλαβαν πρώτοι. Οι Σπερς που προηγήθηκαν με 2-0 και παρόλα αυτά φεύγουν για Λονδίνο με έναν βαθμό στις αποσκευές τους.
Και γνωρίζουν και οι ίδιοι, πως θα μπορούσαν να έχουν… κανέναν. Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς πήρε έναν σπουδαίο βαθμό κόντρα στην Τότεναμ σε ένα παιχνίδι με υψηλότατο βαθμό δυσκολίας και το «καυτό» Καραϊσκάκης προσκύνησε ξανά στο θέαμα που προσέφερε…
  Στο 26′ το παιχνίδι ήταν ήδη 2-0 υπέρ των Άγγλων. Όμως καμία σχέση δεν είχε το σκορ με αυτό που βλέπαμε στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου. Ένας Ολυμπιακός που είχε μπει δυναμικά στο παιχνίδι, που είχε δοκάρι με τον Γκερέρο, που είχε επιβάλλει τον ρυθμό του, έχοντας «διαβάσει» όλες τις αμυντικές ανισορροπίες των Σπερς βρέθηκε από το… πουθενά πίσω στο σκορ.
Τι κι αν ο Ποντένσε από δεξιά έκανε ό,τι ήθελε τον Ντέιβις, ο Βαλμπουενά μοίραζε (ξανά) υπέροχα το παιχνίδι, ο Τσιμίκας ήταν σοβαρός, ο Σεμέδο σταθερός, οι Άγγλοι εκμεταλλεύτηκαν τα δύο λάθη των Ερυθρόλευκων και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0. Όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε μιλήσει.

Το ματς

Στο 6′ ο Γκιγιέρμε έδωσε στον Ποντένσε ο οποίος βγήκε από δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον Γιορίς να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε αλλά ο Γάλλος κίπερ δεν ανησύχησε. Στο 18ο λεπτό, στην (μέχρι εκείνη την στιγμή) φάση του αγώνα.
Ο Τσιμίκας έκανε την σέντρα από αριστερά ο Ποντένσε υπέροχα με το στήθος έστρωσε δεξιά στον Γκερέρο ο οποίος εντός περιοχής έπιασε το διαγώνιο σουτ σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιορίς.
Και όμως. Στο 26΄η Τότεναμ ήταν αυτή που έφτασε πρώτη στο γκολ. Ο Μεριά προσπάθησε να ανακόψει τον Χάρι Κέιν, ο Ρόκι έδειξε πως ο Τυνήσιος ανέτρεψε τον Άγγλο ο οποίος ανέλαβε και να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.
Και σαν να μην έφτανε αυτό. Πέντε λεπτά αργότερα, ο σαστισμένος Ολυμπιακός, μετά από λάθος στον χώρο του κέντρου, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Ο Μόουρα είχε ελάχιστο χώρο, αλλά τόσο χρειαζόταν για να κάνει το σουτ σημαδεύοντας αριστερά (0-2).
Για μερικά λεπτά οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν χαμένοι. Το ψυχολογικό βάρος της… αδικίας από την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν μεγάλο. Όμως δεν πέταξαν λευκή πετσέτα διαψεύδοντας όσους πίστεψαν πως το παιχνίδι έχει τελειώσει πριν την ώρα του. Στο 44ο λεπτό, ο εκ των κορυφαίων του ματς Ποντένσε μπήκε με δύναμη στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 1-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και παρά τα πρώτα μάλλον αμήχανα λεπτά. Ήρθε άμεσα και το γκολ της ισοφάρισης. Ο εξαιρετικός Βαλμπουενά δέχθηκε την μπάλα με πλάτη στο τέρμα. Ο Βερτόνγκεν τον πάτησε και ο ρέφερι το είδε, δείχνοντας ανεπηρέαστος από τις διαμαρτυρίες την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του σε 2-2 στην 100η του συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Από εκείνο το σημείο του αγώνα, κι ως την συμπλήρωση και των πέντε λεπτών του έξτρα χρόνου. Ο Ολυμπιακός δεν επαναπαύτηκε στην ισοπαλία. Ούτε βέβαια και η Τότεναμ με τον Ποκετίνο να ρίχνει στη μάχη ό,τι καλύτερο διέθετε.
Το τελικό 2-2 αφήνει μια… γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα του Μαρτίνς, γεύση που αποδεικνύει το μέγεθος της εμφάνισης κόντρα στους Σπερς. Ο Ολυμπιακός έβαλε τα καλά του, κατέθεσε ποιότητα και θράσος στο γρασίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που θεωρητικά είναι κλάσεις ανώτερός του, άντεξε στην κακή τροπή της αναμέτρησης, έκανε το come back, φλέρταρε με τη νίκη και συνεχίζει να ονειρεύεται!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί).
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουίνκς, Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Ντομπελέ (62’ Σισοκό), Έρικσεν, Σάντσες, Μόουρα (76’ Λαμέλα), Ντέλε Άλι (72’ Σον), Κέιν. 
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου