Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

«Αποδείξεις ιρανικής εμπλοκής» στην επίθεση κατά του διυλιστηρίου παρουσίασε η Σαουδική Αραβία

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2019

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε σήμερα τα συντρίμματα των drones και των πυραύλων που έπληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν απόδειξη της ιρανικής εμπλοκής στην επίθεση.
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Turki al-Malki, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου, 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επτά πύραυλοι έπληξαν το διυλιστήριο «από μια κατεύθυνση που απέκλειε την Υεμένη ως τόπο προέλευσης των πληγμάτων».
Μεταξύ των όπλων ήταν μη επανδρωμένα ιρανικά αεροσκάφη Delta Wing και πύραυλοι "Ya Ali", οι οποίοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, χρησιμοποιούνται από τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν και πολεμούν τον σαουδαραβικό στρατιωτικό συνασπισμό, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.
Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε στην παρουσίαση των ευρυμάτων ότι τα συντρίμμια έδειξαν ότι οι επιθέσεις «αναμφισβήτητα διεξήχθησαν από το Ιράν». «Η επίθεση προήλθε από τον βορρά και αδιαμφισβήτητα ανάδοχός της ήταν το Ιράν, είπε ο αλ Μάλικι παρουσιάζοντας ό,τι απέμεινε από τα όπλα.
Εντούτοις, ανέφερε ότι δεν μπορούν ακόμη να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με τα ακριβή σημεία από τα οποία εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι.
Ο Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο έφτασε απόψε στην Σαουδική Αραβία και χαρακτήρισε «πράξη πολέμου» από το Ιράν την επίθεση στην Aramco.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε δώσει οδηγίες στο υπουργείο Οικονομικών να «αυξήσει σημαντικά τις κυρώσεις των ΗΠΑ» στο Ιράν μετά τις επιθέσεις. 
Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου