Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Απεβίωσε η δημοσιογράφος Κόκι Ρόμπερτς – Εργάστηκε και στην Ελλάδα με τον σύζυγό της το ’70


H Cokie Roberts to 2017 (AP Photo/Matt Rourke)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Κόκι Ρόμπερτς (Cokie Roberts), επί χρόνια δημοσιογράφος και σχολιαστής των «ABC News» και «NPR» πέθανε την Τρίτη στην Ουάσιγκτον, στα 75 χρόνια, καθώς έπασχε από καρκίνο του μαστού.
Ηταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο και πολιτικό σχολιαστή, Steven Roberts, για 53 χρόνια. Μαζί είχαν δύο παιδιά και έξι εγγόνια.
«Η δημοσιογραφία απλά σα να μου συνέβη», είχε πει το 2018 σε συνέντευξή της στην Television Academy. «Δεν ήταν κάτι που είχα σχεδιάσει να κάνω».
Αλλά ξεκίνησε σε ένα newsletter, εργάστηκε σε τοπικές ειδήσεις, αλλά και στο CBS News, από την Ελλάδα, όταν ο σύζυγός της βρέθηκε στη χώρα ως ανταποκριτής, στα μέσα της δεκαετίας του ’70.
Με τα παιδιά τους έζησαν στην Ελλάδα έως το 1977, καλύπτοντας ευρεία γκάμα θεμάτων.
Ο Steven Roberts ανέφερε πως η σύζυγός του είχε περισσότερη έφεση στα Ελληνικά από τον ίδιο. Επεσήμανε πως μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν ελληνικές εκφράσεις πάντως ακόμη, όπως το «πω πω πω» ενώ η Κόκι Ρόμπερτς μαγείρευε φαγητά με «ελληνική χροιά» όπως σούπα αυγολέμονο, γαρίδες με φέτα και αρνάκι.
Η Ρόμπερτς, τρεις φορές νικήτρια στα βραβεία Emmy, παρουσίαζε από κοινού με τον Σάμ Ντόναλντσον την εκπομπή «This Week» του «ABC» από το 1996 έως το 2002. Επιπλέον, ήταν πολιτική σχολιαστής και κορυφαία αναλύτρια για τα ζητήματα του Κογκρέσου για πάνω από τρεις δεκαετίες στο «ABC».
Ηταν μέλος του Hall of Fame της τηλεοπτικής ενημέρωσης (Broadcasting and Cable Hall of Fame) και είχε ονομαστεί μία από τις 50 σπουδαιότερες γυναίκες της ιστορίας των τηλεοπτικών μεταδόσεων από το «American Women in Radio and Television». Το 2008 είχε ονομαστεί «Ζωντανός Θρύλος» από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.
Η Ρόμπερτς καταγόταν από επιφανή πολιτική οικογένεια της Λουιζιάνας, κόρη του Χέιλ Μπογκς, πρώην επικεφαλής της πλειοψηφίας της Βουλής και της Λίντι Μπογκς, η οποία αντικατέστησε τον σύζυγό της στη Βουλή μετά τον θάνατό του σε συντριβή αεροσκάφους στην Αλάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου