Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Συνάντηση Ηλείων Ομογενών στην Αμαλιάδα


Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο το φετινό αντάμωμα των Ηλείων της διασποράς θα γίνει σε εκδήλωση που θα γίνει στο Μουσείο Πέτρου Τατάνη στην Αμαλιάδα, το Σάββατο, 29 Ιουλίου στις 8:00μμ

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης κ. Βασίλη Καυκά και τον προσκάλεσε να συμμετάσχει. Ο κ. Καυκάς δέχτηκε να συμμετάσχει αφού πρώτα θα αλλάξει το προγραμμά του που είναι να επισκεφθεί την Κατερίνη και την Πρέβεζα στα εκεί συνέδρια των Κατερινιωτών και των Ηπειρωτών τα οποία γίνονται την ίδια χρονική περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα αρκετά μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης ενώ άλλα μέλη θα φύγουν σε λίγες ημέρες.
Το Μουσείο Τατάνη είναι στην Αμαλιάδα και πρόκειται για το πατρικό σπίτι του ιδρυτού της ημερήσιας εφημερίδας της Νέας Υόρκης “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ”. Πριν μερικά χρόνια έγινε αδελφοποίηση της αρχαιότερης εν συνεχή εφημερίδα της Ελλάδος “ΠΑΤΡΙΣ” Πύργου με την εφημερίδα “ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ” Της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια Συνεδρίου της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά.
Μόλις ένα χρόνο αργότερα και με ενέργειες Ηλείων μελών του Πανηλειακού Συλλόγου της Νέας Υόρκης βρέθηκε ο τάφος του ιδρυτού του Εθνικού Κήρυκα όπου έγινε τρισάγιο, και τοποθετήθηκε μαρμάρινος σταυρός προσφορά του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης και του σημερινού εκδότη του Εθνικού Κήρυκα κ. Αντώνη Διαματάρη.

Λεπτομέριες και το πρόγραμμα της εκδηλώσεως στην Αμαλιάδα τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου