Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Σάββατο, 15 Ιουλίου, 2017

Νέα στοιχεία στο φως για τις πυρηνικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας
Οι εικόνες από τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στη Γιονγκμπιόν ενδέχεται να καταδεικνύουν τη λειτουργία συσκευών φυγοκέντρησης με στόχο να αυξηθεί το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου και κατά συνέπεια ο αριθμός των βομβών.
Θερμικές απεικονίσεις του σημαντικότερου ραδιοχημικού εργαστηρίου της Βόρειας Κορέας υποδεικνύουν ότι η Πιονγιάνγκ ίσως έχει επανεπεξεργαστεί πολύ περισσότερο πλουτώνιο από ό,τι πιστευόταν μέχρι τώρα και είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσει για να μεγεθύνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή αμερικανικό ινστιτούτο μελετών.

Η ανάλυση του 38 North, ιδρύματος με έδρα την Ουάσιγκτον που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, βασίστηκε σε δορυφορικές φωτογραφίες του ραδιοχημικού εργαστηρίου στο εργοστάσιο της Γιονγκμπιόν από τον Σεπτέμβριο ως τα τέλη Ιουνίου, εν μέσω της κλιμάκωσης των διεθνών ανησυχιών για τα προγράμματα της Πιονγιάνγκ με σκοπό την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Οι εικόνες από τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στη Γιονγκμπιόν ενδέχεται επίσης, σύμφωνα με το ινστιτούτο, να καταδεικνύουν τη λειτουργία συσκευών φυγοκέντρησης με στόχο να αυξηθεί το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου της Βόρειας Κορέας και κατά συνέπεια ο αριθμός των βομβών που διαθέτει.

Υπάρχουν ενδείξεις για τουλάχιστον βραχυχρόνια δραστηριότητα στον Πειραματικό Αντιδραστήρα Ελαφρού Υδατος της Βόρειας Κορέας, κάτι που θα μπορούσε να αποτελεί ακόμη μια αιτία ανησυχίας, σημείωσε το 38 North.

«Απροσδιόριστη ποσότητα πλουτωνίου»

Οι εικόνες από το ραδιοχημικό εργαστήριο δείχνουν ότι έγιναν τουλάχιστον δύο κύκλοι επανεπεξεργασίας ουρανίου που δεν είχαν γίνει γνωστοί ως τώρα με στόχο να παραχθεί «απροσδιόριστη ποσότητα πλουτωνίου η οποία μπορεί να μεγεθύνει περαιτέρω το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας». 

Οι νέες διαπιστώσεις αναμένεται να θορυβήσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι οποίες χαρακτηρίζουν την Πιονγιάνγκ μια από τις σημαντικότερες απειλές για τη διεθνή ασφάλεια.

Δεν έχει γίνει πάντως σαφές, αν η θερμική δραστηριότητα στο εργοστάσιο επεξεργασίας ουρανίου προέκυψε λόγω εργασιών συντήρησης ή της λειτουργίας συσκευών φυγοκέντρησης.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, τα μοτίβα της θερμικής δραστηριότητας στη μονάδα παραγωγής ισοτόπων/τριτίου (σ.σ. ραδιενεργού ισοτόπου του υδρογόνου) στο εργοστάσιο δείχνουν ότι δεν βρίσκεται σε λειτουργία και άρα δεν παράγει τρίτιο, σημαντικό ισότοπο που χρησιμοποιείται για να κατασκευάζονται όπλα υδρογόνου.

Η Βόρεια Κορέα είναι γνωστό ότι παράγει ατομικά όπλα χρησιμοποιώντας ουράνιο και πλουτώνιο και έχει προχωρήσει σε πέντε δοκιμές πυρηνικών βομβών. Ειδικοί και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει οποτεδήποτε σε μια νέα, έκτη δοκιμή, παρά τις διεθνείς προσπάθειες για να σταματήσει τα εξοπλιστικά προγράμματά της.

Εως και 20 πυρηνικές βόμβες

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ανακοινώσει ότι στην προτελευταία δοκιμή τον Ιανουάριο του 2016 πυροδοτήθηκε βόμβα υδρογόνου, αλλά πολλοί ειδικοί εκφράζουν αμφιβολίες για αυτό.

Η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να αποκτήσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και να μπορούν να φτάσουν μέχρι τις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα προχώρησε στην πρώτη δοκιμή ICBM, ο οποίος σύμφωνα με ειδικούς μπορεί να πλήξει οποιοδήποτε σημείο στην Αλάσκα και τμήματα των βορειοδυτικών αμερικανικών ακτών στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ειδικοί του 38 North είχαν εκτιμήσει τον Απρίλιο ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να διαθέτει έως και 20 πυρηνικές βόμβες κι ότι είναι σε θέση να παράγει άλλη μια κάθε μήνα
.Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου