Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 12 Ιουλίου, 2017

εκδήλωσε την πρώτη αντίδρασή της η Τουρκία στην έναρξη γεωτρήσεων στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ από το πλοίο γεωτρύπανο West Capella. Συνεχίζοντας το σερί των προκλήσεων, η Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι οι ασκήσεις στη θάλασσα θα γίνουν αύριο 


  • Ο γερμανικός τύπος έγραψε και η τηλεόραση ανέφερε ότι έγιναν συλλήψεις Ελλήνων αντεξουσιαστών. Σύμφωνα με το Spiegel Online, υπάρχει ένταλμα σύλληψης μόνο εναντίον ενός Έλληνα.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα της Κέρκυρας. Μέχρι στιγμής έχει κάψει περισσότερα από 10 στρέμματα θαμνώδους βλάστησης, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Ορθονιές Ζακύνθου βρίσκεται, επίσης, σε εξέλιξη.
  • Στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, η «μόνη επιθυμία» της ελληνοκυπριακής πλευράς ήταν να υπάρξει μηδενικός στρατός στο νησί και να «διακοπούν εντελώς» οι δεσμοί της Τουρκίας με την Κύπρο, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσγολου. Μια τέτοια «ανόητη πρόταση», είπε, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή.
  • Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πριν από την τελετή αναγόρευσης του κ. Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
  • Με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ανακλήθηκε η αίτηση για επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας. Τον Απρίλιο 2013 οι εργάτες σε καλλιέργειες φράουλας στη Μανωλάδα διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών, αλλά το αίτημά τους αντιμετωπίστηκε με σκάγια από τα όπλα τριών επιστατών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αλλοδαποί εργάτες.

Κόσμος

  • Η SZ κάνει λόγο για 1,34 δις ευρώ καθαρού γερμανικού κέρδους μέσω δανείων που χορηγήθηκαν Ελλάδα αλλά και από την αγορά ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος SMP της ΕΚΤ.
  • Ο μεγαλύτερος γιος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δημοσιοποίησε την Τρίτη μέσω Twitter τέσσερις σελίδες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα οποία προετοίμαζε τη συνάντησή του, τον Ιούνιο του 2016, με μια Ρωσίδα δικηγόρο που του είχε υποσχεθεί ότι θα του έδινε πληροφορίες που θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιζήμιες για τη Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλο του πατέρα του στις προεδρικές εκλογές.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προέβη σε μια ασυνήθιστα έντονη φραστική επίθεση εναντίον της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, καθώς πολιτικοί ανταλλάζουν κατηγορίες για τις βίαιες διαδηλώσεις που επισκίασαν την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).
  • Τα δημόσια σχολεία της Σαουδικής Αραβίας θα ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά να παρέχουν στις μαθήτριες το μάθημα της φυσικής αγωγής, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς την κοινωνική μεταρρύθμιση στο ισλαμικό, συντηρητικό βασίλειο.
  • Με τον δικό του προσωπικό τρόπο έδειξε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε πόσο δύσκολο κλίμα -και σε τι τόνο- διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit: Κατηγορώντας την ΕΕ πως το ποσό που ζητάει είναι «εκβιαστικό και υπέρογκο», είπε πως η «κατάλληλη απάντηση είναι: "σφυρίξτε μας"». Είπε δε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για έξοδο χωρίς συμφωνία, κι αυτό «επειδή θα πετύχουμε μία υπέροχη συμφωνία».

Οικονομία

  • Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, με ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες, αναφέρεται στην επικείμενη απαλλαγή της Ελλάδας από τη διαδικασία ελέγχου λόγω υπερβολικού ελλείμματος. Ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σκοπεύει να υποβάλει την Τετάρτη σχετική πρόταση στο Κολέγιο των Επιτρόπων.
  • O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναμένει ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 1,5% για φέτος και 2% για το 2018, όπως αναφέρει σε έκθεσή του, με τίτλο: «Το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας βελτιώνεται, αλλά το υψηλό δημόσιο χρέος και οι αβεβαιότητες αναφορικά με την αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων παραμένουν περιορισμοί».
  • O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν δήλωσε ότι η ανάλυση βιωσιμότητας χρέους (DSA) για την Ελλάδα είναι έτοιμη και έχει αποσταλεί ήδη στο Εκτελεστικό του Συμβούλιο. Το θέμα θα συζητηθεί στις 20 Ιουλίου.
  • Αναγκαία κρίνει την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής ώστε να γίνει περισσότερο υποστηρικτική ως προς την ανάπτυξη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
  • Πώς μπορείς να εξηγήσεις την κλείδα κατανομής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε 140 χαρακτήρες; Ή τα στατιστικά γραφήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ; Το εγχείρημα μάλλον δύσκολο. Ωστόσο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θέλει οι υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικής έστω να προσπαθούν.

Αθλητισμός

  • Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού, με την οποία οι «πράσινοι» ζητούσαν η αφαίρεση των έξι βαθμών, που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ, να έχει ισχύ για τη νέα σεζόν κι όχι για τα πλέι οφ.
  • Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι του απέναντι στην ουκρανική Ολεξάντρια, ιδιαίτερα στον δημιουργικό και παραγωγικό τομέα και νίκησε 2-1 τη βελγική Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Ολλανδία.
  • Λύθηκε και επίσημα η συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Ολιβιέ Μπουμάλ. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν το «διαζύγιο» με τον Καμερουνέζο μεσοεπιθετικό, ο οποίος πριν λίγες μέρες συμφώνησε με κινεζική ομάδα.
  • Στη Μπάγερν Μονάχου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χάμες Ροντρίγκες, καθώς οι Βαυαροί ανακοίνωσαν τη συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το διετή δανεισμό του 25χρονου μεσοεπιθετικού, διατηρώντας, παράλληλα, οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2019.
  • Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πιο κοντά στον Νίκολα Στοϊλίκοβιτς. Ενώ φαινόταν ότι η μετακίνηση του Σέρβου επιθετικού στους «πράσινους» δεν προχωρά, ΜΜΕ στην Πορτογαλία αναφέρουν, ότι ο Στοϊλίκοβιτς βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Μπράγκα και κοντά στον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου