Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αίγινα: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα. Αποσύρθηκε ο Αλ.Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του

Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2016

Ο κ. Δρίτσας τόνισε πως αν και ο 78χρονος χειριστής ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος και γνώριζε την περιοχή της Αίγινας, είναι αδιανόητο να έχει αναπτύξει τέτοια ταχύτητα σε στενό, από όπου διέρχονται και άλλα σκάφη.
Ο ίδιος προανήγγειλε αναθεώρηση των κανονισμών που διέπουν τις άδειες καθώς όπως είπε δεν υπάρχει νομικός περιορισμός σε ο,τι αφορά την ταχύτητα πλεύσης.
«Πρέπει να υπάρχει όριο ταχύτητας για τα περάσματα, δεν νοείται να μην υπάρχει δεν υπάρχει νομικός περιορισμός» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η Πολιτεία και όλοι μας είμαστε υπόλογοι όταν συμβαίνουν τόσο τραγικά περιστατικά».

Ενώπιον του ανακριτή αύριο ο χειριστής

Τη δική του εκδοχή για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους – μεταξύ αυτών και ένα παιδί – θα δώσει αύριο ενώπιον του ανακριτή ο 78χρονος χειριστής του ταχύπλοου.

Αισιοδοξία για τους τραυματίες

Την ίδια στιγμή οι γιατροί αισιοδοξούν πως η εξέλιξη της υγείας των πέντε τραυματιών που διακομίστηκαν από την Αίγινα στην Αθήνα θα είναι ικανοποιητική.
Σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι η 29χρονη που υπέστη ανοιχτό κάταγμα και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ, που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες.
Άλλοι τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται σε Γενικό Κρατικό Νικαίας και 401 δεν έχουν παρουσιάσει περαιτέρω προβλήματα και η κατάστασή τους είναι συνεχώς βελτιούμενη.

Αποσύρεται ο Αλ.Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 

Με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου στην υπόθεση της Αίγινας, «όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».
Όλη η ανακοίνωση του κ. Λυκουρέζου:
«Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.
» Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της.»
Εις βάρις του 78χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργηματικές κατηγορίες και δύο πλημμεληματικές.
Το δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι 5 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου