Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 23 Αυγούστου, 2016

  • Στην Ελλάδα θα βρίσκεται από την Τρίτη έως και τις 25 Αυγούστου ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, για να εκτιμήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες προσφύγων και μεταναστών, καθώς και τον τρόπο που η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεισφέρει περαιτέρω στην ανθρωπιστική ανταπόκριση.
  • Η προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν το αντικείμενο συσκέψεων που είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη. Την Τρίτη συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο.
  • Από το νέο σχολικό έτος οι μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας, που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και της Δ' τάξης σε ειδικές περιπτώσεις θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν το αντικείμενο της κολύμβησης.
  • Αίσιο τέλος είχε για τέσσερις ενοίκους πολυκατοικίας στον Πειραιά η περιπέτειά τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δώμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντου.

Κόσμος

  • Η Ευρώπη «δεν έχει τελειώσει» μετά το Brexit, διαμήνυσε ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη Τύπου επί του αεροπλανοφόρου «Garibaldi», στα ανοικτά της ιταλικής νήσου Βεντοτένε, έχοντας στο πλευρό του την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Φόρο τιμής στον «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης» Αλτιέρο Σπινέλι απέτισαν οι τρεις ηγέτες με συμβολική επίσκεψη στον τάφο του πριν προσέλθουν σε συνομιλίες.
  • Επίσημη αντιπροσωπεία της αμερικανικής κυβέρνησης έφθασε στην Άγκυρα και θα συναντηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη με τις τουρκικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνας με επίκεντρο τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) επικαλούμενο τουρκική διπλωματική πηγή. Την Τετάρτη φθάνει επίσης στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.
  • Μπορεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, να δήλωσε ότι ο καμικάζι που αιματοκύλησε τη γαμήλια τελετή να ήταν ανήλικο παιδί έως 14 ετών, όμως ο πρωθυπουργός της χώρας εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός: «δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ταυτοποιήσουμε δράστη και οργάνωση» δήλωσε.
  • Μια γυναίκα επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι τρεις επιβάτες σε λεωφορείο στις Βρυξέλλες. Η ίδια τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών. Από τις πρώτες πληροφορίες, μάλλον πρόκειται για ψυχικά διαταραγμένο άτομο.
  • Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ συνέλαβαν έναν έφηβο που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, πριν προλάβει να τα πυροδοτήσει, στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας. Το αγόρι εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας παιδιού ηλικίας 12-14 ετών σε κουρδικό γάμο Γκαζίαντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Οικονομία

  • Η γιγαντιαία αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την επίσης αμερικανική εταιρεία παρασκευής αντικαρκινικών φαρμάκων Medivation αντί 14 δισ. δολαρίων.
  • Στην Κύπρο θα βρίσκεται την Πέμπτη ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου για την υπογραφή της συμφωνίας με την οποία κυπριακό φυσικό αέριο θα διοχετεύεται στην Αίγυπτο. Στη συμφωνία αντιδρούν ωστόσο οι Τουρκοκύπριοι, κάνοντας λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
  • Εντός του Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, διαψεύδοντας κάποιες πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει ότι η αποστολή θα γινόταν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.
  • Με οδηγό την άνοδο των τραπεζικών μετοχών, η χρηματιστηριακή αγορά ανέκαμψε την Τρίτη έπειτα από τη σημαντική πτώση της Παρασκευής. Ο τζίρος παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα, αν και ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με τις συνεδριάσεις της περασμένης εβδομάδας.
  • Σκληρή απάντηση στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο δίνει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, μετά τις δηλώσεις του υπουργού ότι μπαίνει τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκβιάσει με οικονομική ασφυξία το συνδικαλιστικό κίνημα, θυμίζει περισσότερο άλλες εποχές και άλλες 'δημοκρατίες'... στις οποίες δεν υπήρχαν 'ανεξάρτητα' ή 'αυτόνομα' συνδικάτα...» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Αθλητισμός

  • Στην αντεπίθεση πέρασε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη Μπρόντμπι εν όψει της ρεβάνς των πλέι οφ στη Δανία την προσεχή Πέμπτη (25/8). Συγκεκριμένα, μετά τις σχετικές καταγγελίες των σκανδιναβών για ρατσιστική συμπεριφορά του Μάρκους Μπεργκ, οι «πράσινοι» έστειλαν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ζητώντας υψηλότερα μέτρα ασφαλείας, επιπλέον προστασία και έναν ακόμη παρατηρητή.
  • Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει ο «πόλεμος» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έστειλαν επιστολή με κοινό περιεχόμενο στη FIFA, ζητώντας την άμεση παρέμβασή της στη διοίκηση της ΕΠΟ! Στην πραγματικότητα, οι τρεις σύλλογοι συντάσσονται πλήρως με τη «γραμμή» του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ανέβαλε την αγωνιστική δράση σε όλα τα πρωταθλήματα, κατηγορώντας πως η διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη λειτουργεί με… πραξικόπημα στην ΕΠΟ.
  • Επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2019 υπέγραψε στον ΠΑΟΚ ο Εργκους Κάτσε, που όμως είναι εκτός σχεδιασμών του προπονητή του Βλάνταν Ιβιτς και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει δανεικός στην τσεχική Βικτόρια Πλζεν, για τον επόμενο χρόνο.
  • Εκτός πλάνων έθεσε ο Βλάνταν Ιβιτς τον διεθνή μέσο Αλέξανδρο Τζιόλη, ο οποίος ξεκίνησε προπονήσεις με το γκρουπ των «κομμένων» ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν είναι στα πλάνα του Σέρβου τεχνικού, όπως οι Σκόνδρας, Αντονις και Χατζηισαΐας.
  • Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου