Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Αυγούστου, 2016

  • Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η εκπαίδευση για τον διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη. Τι προβλέπει η διαδικασία.
  • Τη βούλησή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών τόνισαν  οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην ανεπίσημη συνάντηση που είχαν χθες Κυριακή, στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά δεν συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης των τούρκων στρατιωτικών, ενώ σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θέλει να κρατήσει τη συμφωνία.
  • Ενημερώθηκε τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας όσο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Στ.Ράπτης για το βίντεο που εμφανίζει λιμενικό να βιαιοπραγεί κατά πρόσφυγα και ζήτησαν να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση του περιστατικού.
  • Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όχι μόνο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά και για την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα.

Κόσμος

  • Ενδεχόμενη διακοπή του διαλόγου με την Τουρκία δεν θα έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα, υποστήριξε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο θέτει πάντα στις συνομιλίες τα ζητήματα κράτους δικαίου. Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας ΕΕΕ-Τουρκίας και σημείωσε ότι όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να συνεισφέρουν στην κατανομή των προσφύγων, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το πώς θα συμβεί αυτό στην πράξη, ενώ για μία ακόμη φορά απέφυγε να απαντήσει εάν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα και για τέταρτη θητεία στην καγκελαρία.
  • Το πραγματικό της πρόσωπο δείχνει η «Ασπίδα του Ευφράτη» με τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία Σύρους αντάρτες να προωθούνται βαθύτερα στη Συρία καταλαμβάνοντας εδάφη που ελέγχονται από τους Κούρδους, καθώς ο τουρκικός στρατός σφυροκοπά από ξηράς και αέρος θέσεις της κουρδικής YPG. Για 25 νεκρούς Κούρδους αντάρτες στη βόρεια Συρία κάνει λόγο ο τουρκικός στρατός, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλεται από δίκτυο ακτιβιστών ο θάνατος τουλάχιστον 35 αμάχων από τουρκικούς βομβαρδισμούς.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι οι τουρκικές αρχές θα συνεχίσουν να καταδιώκουν ανελέητα και αδιάκοπα τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στην πόλη Γκαζιάντεπ, όπου βομβιστής αυτοκτονίας που πιστεύεται πως είχε την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτος ανατινάχθηκε σε κουρδικό γάμο σκοτώνοντας 54 ανθρώπους.
  • Το ισπανικό κόμμα Ciudadanos (Πολίτες) συμφώνησε την Κυριακή να στηρίξει τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού, στην ψηφοφορία της Τετάρτης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όμως η υποστήριξη του φιλελεύθερου κόμματος δεν είναι αρκετή προκειμένου να τερματιστεί το οκτάμηνο πολιτικό αδιέξοδο. Ο Ραχόι συναντά τη Δευτέρα τον Πέδρο Σάντσεθ των Σοσιαλιστών σε ύστατη ακόμη προσπάθεια να τον πείσει να επιτρέψει διά της αποχής τη συγκρότηση κυβέρνησης.
  • Την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβάλει στις ναυλωμένες πτήσεις προς την Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή η Μόσχα, επισφραγίζοντας την επανεκκίνηση των σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας.

Οικονομία

  • Όλη η ατζέντα του προγράμματος και της διαπραγμάτευσης αναμένεται να τεθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, κατά τη συνάντηση του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί με τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει το EuroWorking Group, εν όψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.
  • Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ με στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου (Διατλαντική εταιρική σχέση συναλλαγών και επενδύσεων, TTIP) απέτυχαν, εκτίμησε σήμερα, Κυριακή, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
  • Συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί θα έχουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.
  • Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.
  • Και ενώ έρχονται από την Δευτέρα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για το 2016, η κυβέρνηση μελετά τρόπους απορρόφησης των κραδασμών που ο συγκεκριμένος φόρος προκαλεί. Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, θέλουν τον πρωθυπουργό να υπόσχεται από την ΔΕΘ ριζικό μετασχηματισμό του ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου