Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ και οι νεκρωμένες ελπίδες, η μονοκρατορία της Χιτλερίδας, τα όνειρα θερινής νυκτός του Λαφαζάνη


Του Θεόδωρου Καλμούκου

ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ "ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ"

Οι κύριοι Αλέξης Τσίπρας και Παναγιώτης Λαφαζάνης πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους Αρχείο "Ε.Κ."
Πάει έφυγε το καλοκαίρι, Αδέλφια μου Ελληνες, και μαζί του και οι όποιες ελπίδες για τον τουρισμό και τα οφέλη του, και ιδού το Φθινόπωρο επί θύραις στην Ελλάδα που περνά τον ατέλειωτο χειμώνα της οικονομικής της κρίσης, έργο του εγκληματικού υπερδανεισμού της ανακυκλωμένης κομματοκρατίας της σαράντα χρόνων και βάλε. Κι ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά φανών και λαμπάδων και πολλών μεσσιανικών ελπίδων και προσδοκιών οι οποίες όμως έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες δίχως τελειωμό.
Ενα ολόκληρο τσίρκο πειραματίστηκε στο κεφάλι της καημένης της Ελλάδας ρίχνοντάς την πιο βαθιά στο αδηφάγο στόμα των κροκόδειλων της Ευρώπης με την Χιτλερίδα να τραβά τα σχοινιά και να τα σφίγγει μέχρι εξουθένωσης. Η Ελλάς εάλω και περιμένει σαν φτωχή γειτόνισσα στη γωνία να έλθουν τα αφεντικά της Εσπερίας να την ελέγξουν για να εγκρίνουν τη δόση της, με την οποία θα πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα δάνειά της που έγιναν γλεντοκόπημα των αετονύχηδων της κομματοκρατίας επί ολόκληρες δεκαετίες. Κι όμως όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά εμφανίζονται και ως σωτήρες και τιμητές.
Μπορεί να διαφωνεί κανείς, Αδέλφια μου Ελληνες, με τον αριστερόστροφο Λαφαζάνη, αλλά κάποιες φορές χτυπά το καρφί στο κεφάλι σαν καλή ώρα τώρα που είπε την επισήμανση πως «μεταλλαγμένο συστημικό μόρφωμα ο νέος ΣΥΡΙΖΑ». Εξήγησε μετά γνώσεως πως «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην κυβέρνηση τον Γενάρη του 2015. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεταλλαγμένο συστημικό μόρφωμα, που έχει αποβάλει στην πράξη κάθε τι το αριστερό και προοδευτικό και ακολουθεί μια βαθιά δεξιά μνημονιακή πολιτική, καταστροφική για τον τόπο». Μη μου πείτε ότι δεν ξέρει ο Παναγιώτης πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις αφού κι αυτός ήταν στο ίδιο σινάφι.
Εκείνος παραμένει σταθερός και εδραίος στη θέση του πως «χωρίς την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεφύγει από την ύφεση και την οικονομική στασιμότητα».
Βέβαια τα ερωτήματα είναι πιεστικά γιατί στη θεωρία ακούγονται εύηχα, στην πράξη όμως; Αν φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη πού να πάει; Μπορεί να σταθεί από μόνη της; Ιδού το τραγικό δίλλημα. Αν είχε βροντήξει κάτω το ευρώ και τα δεσμά της πριν από μερικά χρόνια ίσως τώρα να βρισκόταν σε πορεία ανάκαμψης, αλλά τώρα Παναγιώτη’μ είναι εγκλωβισμένη ή αιχμάλωτη αν προτιμάς.
Οσον αφορά τον Αλέξη ετοιμάζεται να αγκαλιάσει τον Λεβέντη, έτσι για να ολοκληρωθεί «η φαρσοκωμωδία» που λέγει κι ο Παναγιώτης.
Απίστευτο, αλλά εξήλθε εκ χειλέων Κατρούγκαλου πως με βάση το νέο ασφαλιστικό που συνέταξε, «κανένας Ελληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης». Αν είναι δυνατόν! Αλήθεια γιατί δεν τα δίνει ο κουβαρντάς Κατρούγκαλος τα 384 ευρώ στους υπουργούς, τους βουλευτάδες και διευθυντάδες κάθε τομέα και διαλογής, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του βέβαια, να δούμε πώς θα πηγαίνουν στην Αίγινα στα εξοχικά τους ή στα παλατάκια της Μυκόνου για βουτιές; Θαρρώ πως και ο απροσχημάτιστος εμπαιγμός πρέπει να έχει κάποια όρια.
Πάντοτε το έλεγα, Αδέλφια μου Ελληνες, πως ο George έχει διορατικότητα το παιδί, η οποία φάνηκε πολλές φορές επί πρωθυπουργίας του, άσχετα αν ομολόγησε πως πετύχαμε «μηδέν στο πηλίκιο». Τις προάλλες είπε στην εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι στα όρια του κατακερματισμού, η Γερμανία πρέπει να το καταλάβει». Είναι λίγο αργά για επισημάνσεις και προειδοποιήσεις George. Η ψυχρή Αγγλία έδειξε το δρόμο, η Europa απέτυχε.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου