Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ο Αρχιγραμματέας Βαρθολομαίος Σαμαράς Μητροπολίτης Σμύρνης


Του Θεόδωρου Καλμούκου


Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σμύρνης, Βαρθολομαίος.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς εκλέχτηκε παμψηφεί από τη Σύνοδο του Φαναρίου Μητροπολίτης Σμύρνης. Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής, μέχρι τώρα ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Σμύρνης, εκλέχτηκε Επίσκοπος Ερυθρών και θα είναι βοηθός Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Η εκλογή του Αρχιγραμματέα κ. Βαρθολομαίου στη Μητρόπολη Σμύρνης σηματοδοτεί την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει γι’ αυτόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος του οποίου το όνομα φέρει, καθότι είναι ο πρώτος Μητροπολίτης που εκλέγεται έπειτα από τον σφαγιασμό του εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου.
Η εκλογή και προαγωγή του π. Βαρθολομαίου έγινε με την πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Ηδη έγινε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου η τελετή του Μεγάλου Μηνύματος. Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία της χειροτονίας του.
Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς (κατά κόσμον Μιχαήλ) γεννήθηκε στα Ανω Λεχώνια Βόλου το 1972. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Κλασικό Λύκειο Βόλου το 1990. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας – ειδικότητας Κλασικής Φιλολογίας – της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.
Το 1995 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Σεβαστείας κ. Δημήτριο του οποίου τυγχάνει πνευματικό τέκνο και διακόνησε επί επτά έτη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας ως προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης και υπεύθυνος διαφόρων τομέων της διακονίας της Μητροπόλεως.
Το 2002 προσελήφθη στην Πατριαρχική Αυλή, και ανέλαβε καθήκοντα παρά την Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ως και γραμματέως διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών. Το 2005 διορίστηκε Υπογραμματεύων και το 2011 Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου. Τυγχάνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και της ΜΚΟ OECUMENICA, συμμετέχει σε διάφορες εκκλησιαστικές αποστολές, ιδιαίτερα διορθόδοξου χαρακτήρα.
Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος διακρίνεται για τη φιλολογική του κατάρτιση, την φιλοπονία του και την υπευθυνότητά του. Επαιξε καθοριστικό ρόλο στην διεξαγωγή της πρόσφατης Μεγάλης Συνόδου στην Κρήτη.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου