Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Εδώ Κόροιβος, Εδώ Ηλεία!!!! Ακούει κανείς;;;

Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2016
Ο φούρναρης από την Ήλιδα  που ήταν ο 1ος Ολυμπιονίκης  το 776 π.Χ. δίνει το μήνυμα για την πρόοδο στην Ηλεία!
Θα μου πείτε (και ενδεχομένως να έχετε δίκιο) ποιος είσαι εσύ που θα μας κρίνεις;
Ένας Κρητικός που ήρθε να δουλέψει εδώ στην Αμαλιάδα, στην ομάδα μπάσκετ που κοσμεί όλη την Ηλεία και έχεις και άποψη;;;
 Στο παρακάτω κείμενο θα σας απαντήσω γιατί δεν θα δείτε προκοπή έτσι όπως σκέφτεστε… 
 Και ζητώ να με συγχωρήσουν, de profuntis, οι εκλεγμένοι του λαού και, κάποιοι εξ αυτών γνωστοί και φίλοι μου, βουλευτάδες, περιφερειάρχες,  αντιπεριφερειάρχες ,  δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και όλοι οι υπόλοιποι άρχοντες (εν δυνάμει)  της περιφέρειας Ηλείας, για αυτά που θα καταθέσω.
Θα συμφωνήσω μαζί σας κατ αρχήν ότι δεν μου πέφτει λόγος.  ΟΚ.
 Όμως μου πέφτει μια γραφή και, επειδή τα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) είναι «διαόλου εφεύρημα»  που λέει κι ο φίλος μου ο Νίκος, και δίνουν την δυνατότητα στον κάθε άνθρωπο  γραμματιζούμενο ή αγράμματο, να εκφράζεται  με όποιον τρόπο θέλει, μας δημιούργησε μια νέα κοινωνία ανθρώπων, αυτήν που όλοι βρήκαν τον τρόπο να εκφραστούν και να δώσουν στο (διεθνές πλέον) κοινό την κάθε μια άποψή τους. Καλή ή κακή, άσχημη ή όμορφη, προσβλητική ή επικοινωνιακή, …πραγματικά θα μπορούσα να γράψω 20 αντιθέσεις…. Δεν θα κολλήσω όμως, προχωράμε…
Ο λόγος που ξεκίνησα να γράψω αυτό το αφήγημα ήταν ένα σχόλιο «φίλου;»  στο επίσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας μπάσκετ του Κόροιβου.  Δεν θα αναφέρω το ιδιαίτερα προσβλητικό και ρατσιστικό  σχόλιο του «φίλου» της ομάδας.  Θα του δώσω, εφ όσον διαβάσει αυτό το κείμενο, να έρθει στο γήπεδο καλεσμένος μου και,  να παρακολουθήσουμε μαζί έναν αγώνα του Κόροιβου στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων μπάσκετ στην Ευρώπη, να του γνωρίσω τους νέους μας αθλητές, που για πρώτη φορά ήρθαν στην Ελλάδα, στο Νο2  καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, όπως οι ίδιοι είπαν και, να πάρουν την ευκαιρία να αναγνωριστούν και να φτιάξουν μια δυνατή καριέρα. Αυτά για τον πιτσιρίκο που έγραψε μια μπούρδα και τον συγχωρήσαμε αμέσως.
Θα πρέπει να λάβει  όμως ο «φίλος» μας το μήνυμα και να συνειδητοποιήσει ότι τέτοια σχόλια, ούτε για αστείο δεν μπορούν να γίνονται και ιδιαίτερα σε χώρο και τόπο που εκφράζει μια ομάδα που κοσμεί την Ηλεία.  Ο Κόροιβος  με πολλή δουλειά,  αγώνα, θυσίες, πείσμα, αυταπάρνηση, οικονομική πίεση και οικογενειακό και προσωπικό κόστος, τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι μπορεί και αξίζει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ. 
Και είναι τεράστια  τιμή για την  Ήλιδα και όλη την Ηλεία που έχει έναν τέτοιο σύλλογο που  χωρίς μεγαλομετόχους και μεγαλοϊδιοκτήτες,  παρά μόνο με την  αγάπη και την  υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας και των φίλων της,  έχει καταφέρει να ανταγωνίζεται με τους καλύτερους της Ευρώπης.
Άρα το όποιο μικρό σχόλιο το εκλαμβάνω σαν τιμή μας και θα χαρώ να ακούσω μια συγγνώμη.
Πάμε τώρα στα άλλα ωραία της Ηλείας...
Διάβασα προ ημερών ότι έγινε συνάντηση- σύσκεψη σε υψηλό επίπεδο  για να συζητηθεί και να αποφασιστεί το θέμα του brand της Ηλείας...    Συγγνώμη φίλοι μου αλλά και μόνο που το γράφω  έχω σκάσει στα γέλια….
Στις 19 Αυγούστου του 2015 δημοσίευσα ένα άρθρο στην ίδια στήλη με τίτλο  «Η κρίση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γιατί ο Κόροιβος μας ενώνει…»   Τότε ήταν λίγο μετά τα capitals controls, σε μια κατάσταση ανακατωσούρας στη χώρα μας, με ανασφάλεια για όλους κλπ…  Παραθέτω μικρό απόσπασμα :
“Η Ηλεία διαθέτει τη μεγαλύτερη αθλητική περιουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι η κοιτίδα των Ολυμπιακών αγώνων με ιδρυτική πόλη την Αρχαία Ήλιδα και τον ιερό χώρο διεξαγωγής τους την Αρχαία Ολυμπία. Όλα άρχισαν από εδώ και όλα ξεκινάνε από εδώ. Χιλιάδες κόσμου έρχονται να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία και εκατομμύρια κόσμου γνωρίζουν τις μαγικές λέξεις OLYMPICGAMES
Ωπα!!στέσε μου το επαέ,  που λένε και στο χωριό μου... (=σταμάτησε το εδώ,  κρητ. διάλεκτος). Δηλαδή κάτι εκατομμύρια κόσμου υμνολογούν καθημερινά το όνομα της περιουσίας μας και εμείς δεν ασχολούμαστε καθόλου με αυτήν;   Δηλαδή έχουμε το μεγαλύτερο brand name στον κόσμο που πάνω σ’ αυτό επενδύουν τα μεγαλύτερα brands του κόσμου;; Οι CocaCola, GeneralElectric, McDonalds, NISSAN, P&G, PANASONIC, Samsung,   κλπ.  είναι κάποιοι από τους μεγάλους χορηγούς των αγώνων του Ρίο 2016. Όλοι αυτοί μπαίνουν κάτω από το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!!!
Και εμείς δεν έχουμε φτιάξει το δρόμο που πάει στην Αρχαία Ήλιδα, δεν έχουμε εξυπηρέτηση των επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία, που συρρέουν κατά χιλιάδες με τα κρουαζιερόπλοια από το Κατάκολο, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τα σκουπίδια που ντροπιάζουν τους δρόμους μας, δεν έχουμε καν διαφημίσει τις καταπληκτικές παραλίες που διαθέτουμε και δεν έχουμε δώσει κίνητρα για να επενδύσει κάποιος σε ωραία και σύγχρονα καταλύματα στην περιοχή, που θα προσελκύσουν επισκέπτες και θα δώσουν ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης.
Να με συμπαθάτε φίλοι μου αλλά μάλλον κάτι δεν κάνετε καλά…”
Αυτό έγραψα πέρσι. Και το πιστεύω επίκαιρο σήμερα…   Δεν θέλω να σας προσβάλλω,  ούτε να σας υποτιμήσω.  Αλλά το ξαναλέω… είστε εκτός θέματος…
Άντε μαζέψτε τα σκουπίδια, άντε φτιάξτε τα αποχετευτικά και κάνα βιολογικό,  άντε δώστε κίνητρα για ξενοδοχεία και υψηλής ποιότητας  καταλύματα στην Αρχαία Ολυμπία και όλη την πανέμορφη παραλιακή γραμμή, άντε βάλτε Ιντερνετ και ΑΤΜ στην Κουρούτα και στις παραλίες, άντε φτιάξτε την κινητή τηλεφωνία στις παραλίες, άντε δώστε επαγγελματισμό στη σίτιση και διασκέδαση παίρνοντας πρότυπα από άλλα πιο αναπτυγμένα τουριστικά  μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης, μετά μιλάμε για brand…
Να με συμπαθάτε για την αθυροστομία μου και την επίθεσή μου….  Εγώ θα φύγω σύντομα πιθανόν … Εσείς θα μείνετε και ΔΕΝ θα χαίρεστε τον ευλογημένο τόπο σας….
Φτιάξτε πρώτα τις υποδομές και μετά το BRAND…  Άλλωστε αυτό  υπάρχει  αιώνες τώρα… Και σας περιμένει να το αναδείξετε…

Με τους χαιρετισμούς μου
Δημήτρης Κ. Τζέτζος, (εκ Ρεθύμνου ορμώμενος)
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου