Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Κροκοδείλια δάκρυα;

Η συγγνώμη του Μπάιντεν στην Τουρκία

Τι είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στον Ερντογάν για την έκδοση του Γκιουλέν και τι του απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν είπε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μόνο αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει την έκδοση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι υποκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

AdTech Ad

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τους επίδοξους πραξικοπηματίες τρομοκράτες, ενώ σημείωσε πως οι ΗΠΑ έχουν αναθέσει να εξετάσουν το αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν σε περισσότερους νομικούς συμβούλους της κυβέρνησης απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση στη σύγχρονη ιστορία.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος σημείωσε πως μπορεί να είναι δύσκολο για τους Τούρκους να το συνειδητοποιήσουν αλλά ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ δεν έχει δικαιοδοσία να εκδώσει τον Γκιουλέν, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί στενά με την Άγκυρα για την υπόθεση.
Ανέφερε επιπλέον ότι η κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους αρχικά είχε απορρίψει το αίτημα του Γκιουλέν να του χορηγηθεί άσυλο αλλά δικαστήριο ανέτρεψε αυτή την απόφαση.
Ακόμη, ο Μπάιντεν εξέφρασε συλλυπητήρια στον Ερντογάν για τα θύματα της απόπειρας πραξικοπήματος και τα δεινά που υπέστησαν οι Τούρκοι, επανέλαβε ότι η υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την Άγκυρα είναι απόλυτη και αταλάντευτη, και χαρακτήρισε το αποτυχημένο πραξικόπημα επίθεση εναντίον του λαού της Τουρκίας.
Ο Μπάιντεν είπε ότι είδε με δέος το πώς η Τουρκία και ο Ερντογάν αντέδρασαν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος. Ζήτησε συγγνώμη που δεν πήγε στην Τουρκία νωρίτερα, προσθέτοντας πως εύχεται να το είχε κάνει.
Από την πλευρά του, ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επέμεινε πως τα αιτήματα της Τουρκίας για την έκδοση του Γκιουλέν δεν πρέπει να παρθούν αψήφιστα και έκρινε πως οι διμερείς συμφωνίες της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας σημαίνουν πως πρέπει να γίνει η έκδοση. Ακόμα, ο Ερντογάν είπε πως έχουν σταλεί στις ΗΠΑ 85 κούτες με έγγραφα ήδη πριν από το αποτυχημένο πραξικόπημα και ότι ο Γκιουλέν συνεχίζει να διοικεί την «τρομοκρατική οργάνωσή του» από εκεί όπου βρίσκεται.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου