Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Κροκοδείλια δάκρυα;

Η συγγνώμη του Μπάιντεν στην Τουρκία

Τι είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος στον Ερντογάν για την έκδοση του Γκιουλέν και τι του απάντησε ο πρόεδρος της Τουρκίας
Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν είπε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι μόνο αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει την έκδοση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι υποκίνησε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

AdTech Ad

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τους επίδοξους πραξικοπηματίες τρομοκράτες, ενώ σημείωσε πως οι ΗΠΑ έχουν αναθέσει να εξετάσουν το αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν σε περισσότερους νομικούς συμβούλους της κυβέρνησης απ' ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη υπόθεση στη σύγχρονη ιστορία.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος σημείωσε πως μπορεί να είναι δύσκολο για τους Τούρκους να το συνειδητοποιήσουν αλλά ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ δεν έχει δικαιοδοσία να εκδώσει τον Γκιουλέν, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί στενά με την Άγκυρα για την υπόθεση.
Ανέφερε επιπλέον ότι η κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους αρχικά είχε απορρίψει το αίτημα του Γκιουλέν να του χορηγηθεί άσυλο αλλά δικαστήριο ανέτρεψε αυτή την απόφαση.
Ακόμη, ο Μπάιντεν εξέφρασε συλλυπητήρια στον Ερντογάν για τα θύματα της απόπειρας πραξικοπήματος και τα δεινά που υπέστησαν οι Τούρκοι, επανέλαβε ότι η υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την Άγκυρα είναι απόλυτη και αταλάντευτη, και χαρακτήρισε το αποτυχημένο πραξικόπημα επίθεση εναντίον του λαού της Τουρκίας.
Ο Μπάιντεν είπε ότι είδε με δέος το πώς η Τουρκία και ο Ερντογάν αντέδρασαν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος. Ζήτησε συγγνώμη που δεν πήγε στην Τουρκία νωρίτερα, προσθέτοντας πως εύχεται να το είχε κάνει.
Από την πλευρά του, ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επέμεινε πως τα αιτήματα της Τουρκίας για την έκδοση του Γκιουλέν δεν πρέπει να παρθούν αψήφιστα και έκρινε πως οι διμερείς συμφωνίες της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας σημαίνουν πως πρέπει να γίνει η έκδοση. Ακόμα, ο Ερντογάν είπε πως έχουν σταλεί στις ΗΠΑ 85 κούτες με έγγραφα ήδη πριν από το αποτυχημένο πραξικόπημα και ότι ο Γκιουλέν συνεχίζει να διοικεί την «τρομοκρατική οργάνωσή του» από εκεί όπου βρίσκεται.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου