Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ _ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 30 Αυγούστου, 2016

  • Εμπλοκή παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με τις εγγυητικές επιστολές δύο εκ των υποψηφίων. Τελικά, παρά τις αντιδράσεις, δεκτή έγινε η κατάθεση της εγγυητικής επιστολής του κ. Καλογρίτσα, καθώς το πρωτόκολλο είχε μείνει ανοιχτό, και εκτός διαγωνισμού ετέθη ο κ. Βρυώνης.
  • Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον Αρχιγραμματέα της, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Σαμαρά, Μητροπολίτη Σμύρνης. Πρόκειται για την πρώτη εκλογή Μητροπολίτη Σμύρνης μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.
  • Διαρροή λαδιών σημειώθηκε τη Δευτέρα σε αεροσκάφος Βoeing 737 την ώρα που επρόκειτο να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» με προορισμό τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να κλείσει για περίπου μια ώρα και 10 λεπτά το αεροδρόμιο.
  • Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Πανεπιστημίου, όταν άγνωστοι ξυλοκόπησαν άγρια τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Το επεισόδιο έγινε μετά το τέλος πορείας υπέρ των προσφύγων.
  • Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κούτσι Νεμέας.

Κόσμος

  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την Τουρκία διά του υπουργού Άμυνας Άστον Κάρτερ να μην βάζει στο στόχαστρο τους Κούρδους της Συρίας και να παραμείνει επικεντρωμένη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να εμπλέκεται σε συγκρούσεις με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) -τις οποίες υποστηρίζει η Ουάσινγκτον και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η κουρδική YPG.
  • Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος -διατυπώνοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τη συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον και στην οποία περιλαμβάνεται η κουρδική YPG.
  • «Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια» υποσχέθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αναφερόμενος στον τραγικό σεισμό της 24ης Αυγούστου. «Η Ιταλία είναι μια λαβωμένη οικογένεια» λέει ο Ρέντσι και τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει την φύση, «αλλά πρέπει όλοι να εργασθούν και να στηρίξουν ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνθήκες ασφαλείας για τις ιταλικές οικογένειες.
  • Με το θερμόμετρo στο «κόκκινο» μετά την τουρκική εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο, οι κουρδική οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) καταγγέλλει ότι οι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μαχητών της κατά μήκος της μεθορίου με τη Συρία, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία. Διαψεύδουν πηγές των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε τη Δευτέρα τον πολυεκατομμυριούχο ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Πρισίλα, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους φτωχούς, ανακοίνωσε το Βατικανό.

Οικονομία

  • Καμία καθυστέρηση δεν θα υπάρξει στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, δήλωσαν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Αν υπάρξει, πρόσθεσαν, θα είναι τεχνικής φύσης, 24 έως 48 ωρών.
  • Περίπου 350.000 πελάτες έχουν διακανονίσει συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ της τάξης του 1 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 1,8 εκατομμύριο πελάτες, που επίσης οφείλουν ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ, δεν έχουν σπεύσει ακόμη να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων.
  • Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  Γιώργος Σταθάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, με την αρμόδια Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.
  • O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 561,69 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,65%.  Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 12,01 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,96% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πτώση σε ποσοστό 0,60%.
  • Την ανάγκη να υλοποιηθούν γρήγορα τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για τη δεύτερη αξιολόγηση και την εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος, επιβεβαίωσαν στην συνάντησής τους στις Βρυξέλλες οι Ευκλ.Τσακαλώτος, Γ.Σταθάκης και Γ.Χουλιαράκης, με τον Πιέρ Μοσκοβισί. Ανοιχτή γραμμή Αθήνας - Βρυξελλών για τη διαχείριση κρίσεων.

Αθλητισμός

  • Δεδομένη θεωρούν, ΜΜΕ της Βραζιλίας, την απόκτηση του 21χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού, Μπρούνο Βιάνα, από τον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρουν, είναι ο εκλεκτός του Πάουλο Μπέντο, αφού ο Πορτογάλος προπονητής τον γνωρίζει καλά, από την συνεργασία τους στην Κρουζέιρο. Εν τω μεταξύ, ευχάριστα ήταν τα νέα από τη προπόνηση του Ολυμπιακού την Τρίτη. Ο Πάουλο Μπέντο είδε τους Ντε Λα Μπέγια, Πάρντο και Μπουχαλάκη να παίρνουν μέρος κανονικά στο πρόγραμμα κάτι που σημαίνει ότι και οι τρεις θα είναι έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.
  • Σε οριστική συμφωνία με την Κιέβο για το δανεισμό του Πολ Ζοζέ Εμποκού έφτασε ο Παναθηναϊκός. Ο Αφρικανός ακραίος μεσοεπιθετικός θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του «τριφυλλιού», καθώς το deal ανάμεσα στο σύλλογο που ανήκει και στους «πράσινους» έκλεισε σήμερα και ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται καθ΄ οδόν για την Αθήνα. Εκτός απρόοπτου, αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο μονοετές συμβόλαιό του, με την αθηναϊκή ομάδα να διατηρεί την οψιόν αγοράς.
  • Ο πρώην ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς, Φρανκ ΜακΚόρτ, συμφώνησε να αγοράσει τη Μαρσέιγ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επαναφέρει τον γαλλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών.
  • Η αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, αναχώρησε τη Δευτέρα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τελικό προορισμό το Αϊντχόφεν, όπου θα μεταβεί οδικώς μέσω Ντίσελντορφ. Στην ολλανδική πόλη, οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, σε φιλικό αγώνα τους «οράνιε» και την επομένη θα αναχωρήσουν για την Πορτογαλία και την πόλη Φάρο, ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ (6/9) στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας (2018).
  • Μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Κοντονής, ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κατά την έξοδο του από την συνάντηση με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τα κλιμάκια των FIFA-UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου