Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Η «Νόσος της Αφής» απειλεί τα iP

Κόντρα ανεξάρτητων-εξουσιοδοτημένων τεχνικών

Πλήθος από μαρτυρίες κατόχων iPhone 6 και iPhone 6 Plus και ανεξάρτητων τεχνικών δημοσιεύει το γνωστό για την αποσυναρμολόγηση συσκευών iFixit.org, για ένα πρόβλημα που κάνει την οθόνη ολοένα αυξανόμενου αριθμού των iPhone να μην ανταποκρίνονται σωστά στην αφή.

Οι ίδιοι μεταφέρουν πως η επίσημη υποστήριξη της Apple δεν αναλαμβάνει την επιδιόρθωση, μια λιγότερο ακριβή αλλά και εφικτή λύση από την προτεινόμενη αγορά του νεότερου iPhone, ενώ παράλληλα η εταιρεία τα βάζει με τους μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς που αποκαλύπτουν και τεκμηριώνουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς αυτούς, το πρόβλημα εκδηλώνεται με την εμφάνιση μιας μικρής μπάρας στο επάνω μέρος του τηλεφώνου, η οποία τρεμοπαίζει. Τραντάζοντας το τηλέφωνο ή κάνοντας επανεκκίνηση με το power on/off, η μπάρα δεν εμφανίζεται και το πρόβλημα μοιάζει παροδικό, εντούτοις χρήστες και τεχνικοί βεβαιώνουν ότι η «νόσος της αφής» έχει ήδη πλήξει το τηλέφωνο. Η ανταπόκριση σε κάθε άγγιγμα αρχίζει να γίνεται προβληματική και τελικά, η οθόνη αφής δεν λειτουργεί.

Πάντως, το πρόβλημα δεν επιλύεται με την αντικατάσταση της οθόνης αφής, αφού δεν βρίσκεται σε αυτή, αλλά στην ασθενή συγκόλληση δύο ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό της συσκευής, τσιπ τα οποία αναλαμβάνουν να μεταφράσουν τρόπον τινά τις εντολές που έδωσε ο χρήστης με το άγγιγμα της οθόνης αφής. Μάλιστα, οι ανεξάρτητοι τεχνικοί εξηγούν ότι το πρόβλημα ξεκινά από το γνωστό bendgate -iPhone 6 και iPhone 6 Plus καμπυλώνονται -ιδιαίτερα όταν τοποθετούνται στην πίσω τσέπη του παντελονιού- και έτσι η διασύνδεση των κυκλωμάτων γίνεται ολοένα πιο αδύναμη. Η λύση δεν μπορεί παρά να είναι η επανασυγκόλλησή τους και η πρόνοια για να παραμείνουν συνδεδεμένα τα λογικά κυκλώματα, εξηγούν δημοσιεύοντας μάλιστα σχετικό βίντεο.


Ακόμα, η αντικατάσταση του τηλεφώνου με το ίδιο μοντέλο δεν συνιστά λύση, γράφουν οι ανεξάρτητοι τεχνικοί, το σχεδιαστικό πρόβλημα δεν υπάρχει στα νεότερα iPhone 6S/6S Plus όπου τα επίμαχα IC έχουν ένα μεταλλικό έλασμα που τα κρατά σταθερά στη θέση τους.

Η iFixIt.org και χρήστες έχουν ενημερώσει την Apple, και η εταιρεία δεν μπορεί να μη γνωρίζει το πρόβλημα, «δεν κάνει όμως απολύτως τίποτα γι'αυτό» καταγγέλλουν. Μάλιστα, τα post που υπέβαλλαν διακεκριμένοι τεχνικοί στα επίσημα φόρα αλληλοϋποστήριξης των χρηστών iPhone της Appleλογοκρίθηκαν καθώς παραπέμπουν σε μη εξουσιοδοτημένη τεχνική υποστήριξη. Η Apple συνιστά αντικατάσταση του τηλεφώνου -χωρίς χρέωση εάν η συσκευή τελεί ακόμα υπό εγγύηση-, καθώς μια αποτυχημένη λεπτή επέμβαση στα ολοκληρωμένα κυκλώματα μπορεί να καταστρέψει την μητρική πλακέτα.

H Apple θα έπρεπε να αναγνωρίσει το σχεδιαστικό λάθος της, υποστηρίζουν κάποιοι, τα περιστατικά είναι πολύ κοινά και όποιος δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα το πρόβλημα είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσει στο μέλλον, ενώ δεν αποκλείεται το γεγονός να οδηγήσει σε δικαστική διαμάχη μεταξύ των χρηστών και του κατασκευαστή.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου