Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

20% καπέλο σε ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων

Ακριβά θα κοστίσει σε περίπου 100.000 ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων η κατάργηση της έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δικαιούνταν μέχρι πέρσι έκπτωση 20% και φέτος τη χάνουν προσεγγίζουν τις 100.000.
Για πρώτη φορά από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ το 2013, το υπουργείο Οικονομικών φέτος μετά τις πιέσεις των δανειστών για κατάργηση των εκπτώσεων και απαλλαγών δεν επανέλαβε τη διάταξη νόμου των προηγουμένων ετών, η οποία εξασφάλιζε μείωση φόρου 20% σε απρόσοδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ετσι, για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ακινήτου στο οποίο πέρσι αντιστοιχούσε ΕΝΦΙΑ 300 ευρώ και επειδή ήταν μη ηλεκτροδοτούμενο κέρδιζε έκπτωση 20% (ο ΕΝΦΙΑ μειωνόταν σε 240 ευρώ), φέτος θα κληθεί να πληρώσει τον φόρο στο ακέραιο. Πολλαπλάσια θα είναι η επιβάρυνση για όσους εξ αυτών κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς μετά τη μείωση του αφορολόγητου (από τα 300.000 ευρώ) θα πιαστούν και στην τσιμπίδα του συμπληρωματικού φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου