Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

20% καπέλο σε ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων

Ακριβά θα κοστίσει σε περίπου 100.000 ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων η κατάργηση της έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δικαιούνταν μέχρι πέρσι έκπτωση 20% και φέτος τη χάνουν προσεγγίζουν τις 100.000.
Για πρώτη φορά από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ το 2013, το υπουργείο Οικονομικών φέτος μετά τις πιέσεις των δανειστών για κατάργηση των εκπτώσεων και απαλλαγών δεν επανέλαβε τη διάταξη νόμου των προηγουμένων ετών, η οποία εξασφάλιζε μείωση φόρου 20% σε απρόσοδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Ετσι, για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ακινήτου στο οποίο πέρσι αντιστοιχούσε ΕΝΦΙΑ 300 ευρώ και επειδή ήταν μη ηλεκτροδοτούμενο κέρδιζε έκπτωση 20% (ο ΕΝΦΙΑ μειωνόταν σε 240 ευρώ), φέτος θα κληθεί να πληρώσει τον φόρο στο ακέραιο. Πολλαπλάσια θα είναι η επιβάρυνση για όσους εξ αυτών κατέχουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς μετά τη μείωση του αφορολόγητου (από τα 300.000 ευρώ) θα πιαστούν και στην τσιμπίδα του συμπληρωματικού φόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου