Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2016

  • «Με όρους ενός κακοστημένου ριάλιτι, η κυβέρνηση προσποιείται ότι αντιμετωπίζει τη διαπλοκή» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΕΣΗΕΑ σχολιάζοντας την εν εξελίξει διαδικασία αδειοδότησης τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών.
  • Κατά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ιδιωτική εκπαίδευση και την ειδική αγωγή τάχθηκε η πλειονότητα των εισηγητών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κατά τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτιστμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις».
  • Την αντίθεσή τους στην πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει το μπουρκίνι, και γενικότερα στην ισλαμοφοβία, εξέφρασαν την Τρίτη αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες με συγκέντρωσή τους στο κέντρο της Αθήνας.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατοχυρωθεί οι δύο πρώτες άδειες και η διαδικασία προχωρά στις επόμενες. Kυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της ΓΓΕΕ γνωρίζει το οτιδήποτε. Την Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις.
  • Ένας 15χρονος επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό στο Αίγιο, γιατί προσπάθησε να τον ελέγξει. Ο ανήλικος παραδόθηκε στις αρχές και συνελήφθη, όπως και οι γονείς του, οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί ένας ακόμη 15χρονος και οι γονείς του.

Κόσμος

  • Τα «πυρά» του προς την Τουρκία για την στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία έστρεψε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο Ολάντ χαρακτήρισε «αντιφατική» την τουρκική επιχείρηση στη Συρία και προειδοποίησε τη Ρωσία να μην γίνει «πρωταγωνίστρια» στον πόλεμο.
  • Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο παραιτηθείς υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, δήλωσε την Τρίτη ότι θέλει «να οικοδομήσει ένα σχέδιο» για «να μεταμορφώσει τη χώρα από την επόμενη χρονιά», χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2017.
  • Πανεπιστημιακές και δημοσιογραφικές έρευνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης των προσφύγων στη Γερμανία. Έως και το 30% των προσφύγων φέρεται να εργάζεται παράνομα στη γερμανική αγορά.
  • Ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, ένας από τους παλαιότερους αξιωματούχους της τζιχαντιστικής οργάνωσης σκοτώθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, ανέφερε το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, το πρακτορείο Amaq, σε ανακοίνωση που διένειμε σε υποστηρικτές της οργάνωσης.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη πως η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά «όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις», σημειώνοντας πως ο τουρκικός στρατός γίνεται ολοένα πιο ισχυρός και πιο αποτελεσματικός καθώς οι «προδότες» -όπως τους χαρακτήρισε- απομακρύνθηκαν από το στράτευμα έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Οικονομία

  • Στη διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών τους, πέρα από τις ταχυδρομικές σε χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές, στοχεύουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
  • Με διάταξη που εισάγεται ως τροπολογία, δίδεται η δυνατότητα επίσπευσης της παροχής του εφάπαξ σε 28.300 ασφαλισμένους του Ταμείου Πρόνοιας μέχρι το τέλος του 2017.
  • Καθαρά κέρδη μετά από τους φόρους 86,76 εκατ. ευρώ (-21,7%) σε επίπεδο Ομίλου και 91, 16 εκατ. ευρώ (-17,1%) σε επίπεδο εταιρείας ανακοίνωσε για το α΄εξάμηνο του 2016 ο ΟΠΑΠ. Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης στοιχημάτων, ανακοίνωσε αντίστοιχα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) 678,78 εκατ. ευρώ (-2,6%), με τα καθαρά έσοδα από παιχνίδια (NGR) 279,28 εκατ. ευρώ (-10%).
  • Κέρδη προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο ανακοίνωσε η Alpha Bank. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 18,9 εκατ. ευρώ.
  • Επιστροφή στην κερδοφορία και συνέχιση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και βελτίωση ρευστότητας, ανακοίνωσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Αθλητισμός

  • Χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο διεξήχθη η προπόνηση της εθνικής στο Αϊντχόφεν, εν όψει του φιλικού της Πέμπτης εναντίον της Ολλανδίας. Ο 24χρονος άσος πήρε άδεια για μεταγραφικούς λόγους, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, μετά τη Λεβερκούζεν.
  • Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, αύριο, επέλεξε η διοίκηση να «σφραγίσει» με... τριπλή ανακοίνωση την παρουσία της στο καλοκαιρινό «παζάρι». Η ΠΑΕ θα επισημοποιήσει την Τετάρτη (31/08) την απόκτηση των Κρίστοφερ Σαμπά, Πολ-Ζοσέ Εμποκού και Ουσμάν Κουλιμπαλί, με τους τρεις προαναφερθέντες να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο των εργομετρικών και ιατρικών εξετάσεων που υποβλήθηκαν εντός της ημέρας.
  • Τρεις κινήσεις ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός μέσα στο επόμενο 24ωρο, τελευταίο της μεταγραφικής περιόδου. Η Πόρτο συμφώνησε να παραχωρήσει δανεικό τον 22χρονο σέντερ φορ, Γκονσάλο Πασιένσια, μέχρι το τέλος της περιόδου. Στο μεταξύ στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης και ο μέσος από το Τόνγκο, Αλέξις Ρομάο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ.Τέλος, επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της Κρουζέιρο ότι ο αμυντικός Μπρούνο Βιάνα ταξιδεύει στην Ελλάδα για να κλείσει στους πρωταθλητές.
  • Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Αλαν Πουλίδο στην Σίβας Γκουανταλαχάρα. Ο μεξικανικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτησή του, χωρίς να αναφέρει τους όρους της συμφωνίας. Μάλιστα, ενημερώνει ότι κατέληξε σε «συμφωνία με τον παίκτη» και στο τέλος ευχαρίστησε την προηγούμενη ομάδα του, Τίγκρες, «για τη μεγάλη προθυμία της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».
  • Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αρχίσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ εμφανίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μέσω της θέσης που άφησε να διαρρεύσει το υπουργείο. Μάλιστα, ο κ.Κοντονής τονίζει ότι όχι απλώς δεν υπάρχει προοπτική να αρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά και ότι η αναβολή της πρεμιέρας μπορεί να πάρει νέα παράταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου