Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2016

Πέμπτη, 25 Αυγούστου, 2016



  • «Βέλη» εναντίον του Γιάννη Καλογρίτσα εξαπολύει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας, λίγο πριν από την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, ότι πιέζει για να πάρει κανάλι.
  • Πρόωρες εκλογές και σύντομα, προέβλεψε από την Ζάκυνθο, που βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Διονυσίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
  • Εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί γίνονται από αγνώστους στον Πειραιά το τελευταίο διάστημα, σε καινούργιες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές, σε πλατείες, και έργα αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, που πραγματοποιεί ο δήμος.
  • Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Έλος του δήμου Κισσάμου στα Χανιά, αργά το μεσημέρι της Τετάρτης. Η εκδήλωσή της, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται σε ανάφλεξη ΙΧ αυτοκινήτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
  • Τη συμπαράστασή του σε μια επταμελή οικογένεια από το Χαλέπι της Συρίας, που φιλοξενείται σε διαμέρισμα στη Δάφνη, με το Πρόγραμμα Προσωρινής Μετεγκατάστασης Προσφύγων, εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Κόσμος

  • Οι δείκτες στο ρολόι του καμπαναριού του Αματρίτσε σταμάτησαν στις 3:36 τα ξημερώματα, τη στιγμή της δόνησης των 6 βαθμών που ισοπέδωσε χωριά της κεντρικής Ιταλίας. Όμως, ο χρόνος κυλά και μετρά πλέον αντίστροφα για τις αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού από τα συντρίμμια. Περισσότεροι από 120 είναι οι νεκροί, πολλά παιδιά ανάμεσά τους, ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων ανθρώπων. Χιλιάδες οι άστεγοι. Συγκλονιστικές εικόνες καταστροφής στην καρδιά της Ιταλίας. Φωτογραφίες, βίντεο, ζωντανή εικόνα από ιταλικά μέσα...
  • Η επιχειρήση των τουρκικών δυνάμεων και των σύρων αντικαθεστωτικών που τους υποστηρίζουν κατέληξε στην κατάληψη του ελέγχου της Τζαραμπλούς, στη μεθόριο των δύο χωρών, σύμφωνα με την Άγκυρα. Αναφορές από την Ουάσινγκτον μιλούν για αμερικανική συνδρομή και με μαχητικά. «Συνεχίζουμε μέχρι την εξουδετέρωση των άμεσων απειλών» λέει η Τουρκία, την ώρα όμως που η Ρωσία σημειώνει τη «βαθιά της ανησυχία» για τις εξελίξεις.
  • Αναίμακτα έληξε περιστατικό ομηρείας σε τράπεζα στη Μόσχα, τέσσερις υπαλλήλους της οποίας είχε πιάσει ομήρους ένας άνδρας που απειλούσε να πυροδοτήσει εκρηκτικά. Οι όμηροι απελευθερώθηκαν σταδιακά και ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία. Τα κίνητρά του ήταν άγνωστα, όμως ανεπιβεβαίωτες αναφορές θέλουν να πρόκειται για επιχειρηματία που χρεοκόπησε.
  • Κάθε δυνατή προσπάθεια να διασκεδάσει τη «δυσφορία» της Τουρκίας απέναντι στην στάση των ΗΠΑ έκανε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, υπογραμμίζοντας πως η Ουάσινγκτον είναι «ο καλύτερος φίλος που έχει η Τουρκία» και διαβεβαιώνοντας για την υποστήριξή της τόσο μετά το πραξικόπημα όσο και στο ζήτημα της Συρίας, και ειδικά στο Κουρδικό. Έστω κι αν απέφυγε να θρέψει τις προσδοκίες για έκδοση του Γκιουλέν, ο Μπάιντεν καταδικάσε το «τρομοκρατικό πραξικόπημα».
  • Ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην αφγανική πρωτεύουσα. Εκρήξεις και πυρά ακούστηκαν μέσα από το κτιριακό συγκρότημα όπου φέρεται να έχουν παγιδευτεί ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα και τα πυρά κατά πληροφορίες συνεχίζονται.

Οικονομία

  • Δεν θα παραστεί στην συνάντηση της Πέμπτης με τον γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ο οποίος επανέλαβε πως δεν υπάρχουν χρήματα για να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων και επέμεινε ότι τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους προς τον ΟΑΣΘ παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς.
  • Στην απόφαση του Εurogroup του Μαΐου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους παρέπεμψε εκ νέου ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, αποφεύγοντας έτσι να δώσει ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
  • Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2016 και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.
  • Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της Τετάρτης, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, αν και αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές της Εθνικής, της Πειραιώς και της Τιτάν.
  • Ανοίγει ο δρόμος για την διάσωση της αλυσίδας σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank που συνεδρίασε για την χορήγηση κοινοπρακτικού δανείου 360 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Σκλαβενίτης.

Αθλητισμός

  • Μπορεί ο Αγιαξ να στάθηκε τυχερός κόντρα στον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Champions League, όμως, η τύχη του σταμάτησε στο Ροστόφ της Ρωσίας. Εκεί, όπου η... πρώην ομάδα του Ιβάν Σαββίδη, φιλοδώρησε με 4 γκολ του Ολλανδούς και προκρίθηκε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το όνειρο της συμμετοχής του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους για 4η φορά τα τελευταία 9 χρόνια «έσβησε» στο 86'. Η ομάδα της Κύπρου κρατούσε το 1-0 μέχρι το 86', αλλά τότε η Κοπεγχάγη ισοφάρισε σε 1-1 και οι Δανοί πήραν την πρόκριση.
  • Τελικά... τίποτα δεν είναι τυχαίο! Στην Ελλάδα που δεν έχουμε πρωτάθλημα λόγω της αναβολής δράσης για τους γνωστούς λόγους που έχουν να κάνουν με τις διαφωνίες μεταξύ ΕΠΟ, Πολιτείας και Σούπερ Λιγκ, οι ομάδες καλά-καλά δεν μπορούν να οργανώσουν ούτε φιλικό χωρίς προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα της Τετάρτης, μία κροτίδα που έπεσε από την εξέδρα των οπαδών του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», λίγο έλειψε να τινάξει το φιλικό με την ΑΕΚ στον «αέρα»!
  • «Ασπίδα προστασίας» στον Μάρκους Μπεργκ ύψωσαν οι Αντρέα Στραματσόνι και Ζέκα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού και ο αρχηγός της ομάδας, Κάρλος Ζέκα, πληροφορήθηκαν για την επίθεση του Τσόρνιγκερ στον Σουηδό επιθετικό και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τόνισαν ότι ο διεθνής παίκτης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά ότι ουδέποτε προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο σε αντίπαλό του και την απορία γιατί οιν Δανοί συντηρούν το θέμα στην επικαιρότητα.
  • Δεν έφτανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο η απαξίωση που δέχεται το προϊόν από τους ίδιους τους φορείς που το διοικούν, έρχονται και αποφάσεις παραγόντων, όπως αυτή του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη να μας πείσουν πως αντιμετωπίζουν το άθλημα μάλλον με… χιούμορ. Και μάλιστα με κακόγουστο χιούμορ, αφού μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, να διοργανωθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο εξωτερικό, με πρώτη επιλογή τη Γερμανία!
  • Ακρως προκλητικός εμφανίστηκε ο προπονητής της Μπρόντμπι, Αλεξάντερ Τσόρνινγκερ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό... έστρεψε όλο το ενδιαφέρον στο θέμα του Μάρκους Μπεργκ, λέγοντας πως ο Σουηδός επιθετικός του «τριφυλλιού» δεν έχει θέση μέσα στο γήπεδο, έπειτα από τη ρατσιστική επίθεση κατά ποδοσφαιριστή των Δανών. Φυσικά, πρόκειται για ένα ζήτημα που όχι μόνο δεν έχει αποδειχτεί, αλλά και το οποίο έχει διαψεύσει τόσο ο Μπεργκ, όσο και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την πλευρά της Μπρόντμπι ωστόσο να επιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου