Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Παίκτης του Ολυμπιακού στη REAL Μαδρίτης!

Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2016
Ο Νίκος Βέργος του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ιστορία που υπογράφει συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Έλληνας επιθετικός προορίζεται για τη δεύτερη ομάδα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, τηνΚαστίγια, η οποία φέτος αγωνίζεται στη Segunda B, την τρίτη τη τάξει κατηγορία της ισπανικής πυραμίδας.
Όσο εντυπωσιακή και παράξενη κι αν ακούγεται αυτή η εξέλιξη, υπάρχει εξήγηση που φέρνει στο φως το Contra.gr.
Εν αρχή, ο 20χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι άγνωστος στους ανθρώπους της Ρεάλ. Την περσινή σεζόν είχαν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν από σχετικά κοντά, αφού είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Έλτσε.
Ο ισπανικός σύλλογος αγωνιζόταν στη Segunda Division και μπορεί να μην καθιερώθηκε από τον Ρούμπεν Μπαράχα, ωστόσο συμμετείχε ως αλλαγή σε δώδεκα αγώνες πρωταθλήματος, σημειώνοντας τέρματα, ενώ αγωνίστηκε βασικός σε έναν αγώνα κυπέλλου.
Σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του με τις Εθνικές κ-17, κ-18, κ-19 και κ-21 της Ελλάδας, ο Βέργος βρισκόταν στα μπλοκάκια των σκάουτς με τους οποίους συνεργάζεται η Ρεάλ σε κάθε επίπεδο.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ

Φυσικά αυτό μόνο δεν θα αρκούσε ώστε η Ρεάλ να επιλέξει έναν 20χρονο αλλοδαπό, αντί να εντάξει στη δεύτερη ομάδα κάποιον παίκτη από τις ακαδημίες της ή έστω να πάρει κάποιον νεαρό Ισπανό από κάποια άλλη ομάδα.
Χρειαζόταν ένας μοχλός πίεσης, κάποιος για να "σπρώξει" την υπόθεση στα γραφεία των "μερένγκες". Το καταλληλότερο πρόσωπο γι' αυτήν τη δουλειά προφανώς και είναι ένας πρώην προπονητής της Καστίγια, ο οποίος τυγχάνει και "θρύλος" της ομάδας, αλλά και έχει και σχέση με τον Ολυμπιακό.
Ο λόγος προφανώς για τον Μίτσελ, ο οποίος για 1,5 χρόνο μεταξύ 2013 και 2015 βρέθηκε στον πάγκο των "ερυθρολεύκων" και τη σεζόν 2006-2007 προπόνησε την Καστίγια.
Ο 53χρονος Ισπανός, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν βρίσκεται σε πάγκο μετά από την απόλυσή του από τη Μαρσέιγ τον περασμένο  Απρίλιο, ήταν αυτός που έδωσε το επαγγελματικό ντεμπούτο στον νεαρό επιθετικό. Η αρχή έγινε σε αγώνα κυπέλλου στο "Καραϊσκάκης" με τον Φωκικό (νίκη 5-1) τον Σεπτέμβριο του 2013, όπου πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Τζόελ Κάμπελ στο 38'. Ακολούθησαν οκτώ λεπτά μέσα στο "Ολντ Τράφορντ", στον αγώνα της φάσης των 16 κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ήττα 3-0) στις 19 Μαρτίου του 2014, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα έγινε το ντεμπούτο και στη Super League (18 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη 4-1 επί του Εργοτέλη).

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Οι πρώτες πληροφορίες για τη μετακίνηση του ποδοσφαιριστή στην Ισπανία κάνουν λόγο για δανεισμό από πλευράς "ερυθρολεύκων", αλλά με οψιόν αγοράς. Δεν αποκλείεται, βέβαια, και το σενάριο της αγοράς από εφέτος το καλοκαίρι.
Σε κάθε περίπτωση, εάν και όποτε η Ρεάλ θελήσει να αποκτήσει τον Βέργο, θα χρειαστεί να καταβάλουν ένα πολύ υψηλό ποσό. Ένα ποσό υψηλό όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, ένα ποσό που πχ. θα είναι σίγουρα υψηλότερο από αυτό με το οποίο παραχωρήθηκε ο Αρτούρ Μαζουακού στη Γουέστ Χαμ, δηλαδή 7.000.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες τα έχουν βρει στα πιο σημαντικά θέματα και πλέον απομένουν μόνο τα διαδικαστικά, ώστε να κληθεί ο παίκτης να πάρει το αεροπλάνο για να υπογράψει συμβόλαιο με τη νέα ομάδα του.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ

Εάν η συμφωνία "κλείσει" άμεσα, τότε ο Κιλκισιώτης ποδοσφαιριστής δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να κάνει προπόνηση ακόμα και με την πρώτη ομάδα!
Ο Ζινεντίν Ζιντάν, εκτός από θρύλος της Ρεάλ και πρωταθλητής Ευρώπης με τους "μερένγκες", ήταν και ο προηγούμενος προπονητής της Καστίγια, όπου έκανε ντεμπούτο ως τεχνικός.
Ο Γάλλος γνωρίζει αρκετούς από τους παίκτες στο τρέχον ρόστερ της ομάδας και ως είθισται, καλεί ορισμένους εξ αυτών να προπονούνται με την πρώτη ομάδα ανά τακτά διαστήματα, είτε για να συλλέξουν εμπειρίες είτε για να καλύψει κενά στις προπονήσεις.
Ειδικά την επόμενη εβδομάδα, οι δεκάδες διεθνείς που έχουν οι "μερένγκες" θα εγκαταλείψουν το προπονητήριο στο Βαλντεμπέμπας για να ενσωματωθούν στις προπονήσεις των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων των πατρίδων τους.
Αυτή θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ζιντάν να δει σε πιο απαιτητικές προπονήσεις τους "μικρούς" της Καστίγια και εφόσον το deal του Βέργου ολοκληρωθεί άμεσα, ίσως να είναι κι αυτός στο γκρουπ που προσωρινά θα "προβιβαστεί".

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το ερώτημα που αβίαστα δημιουργείται στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και όχι μόνο είναι γιατί ένας παίκτης που πηγαίνει στη Ρεάλ δεν χωράει στον Ολυμπιακό και δη Έλληνας;
Οι "ερυθρόλευκοι" εκτιμούν τις δυνατότητες του Βέργου, ωστόσο ούτε πέρυσι ο Μάρκο Σίλβα, που ενέκρινε τον δανεισμό του στην Έλτσε, ούτε φέτος ο Πάουλο Μπέντο, που κάνει το ίδιο, δεν θεωρούν ότι είναι έτοιμος για τις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας.
Ο ρόλος του "φουνταριστού" είναι ιδιαίτερος στον Ολυμπιακό και οι άνθρωποι του συλλόγου πιστεύουν ότι όλες οι λύσεις, από το βασικό μέχρι τον τελευταίο αναπληρωματικό στη συγκεκριμένη θέση, θα πρέπει να είναι παίκτες που μπορούν να προσφέρουν άμεσα ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο.
Ως εκ τούτου, εάν δείξει καλά δείγματα γραφής στη δεύτερη χρονιά του στην Ισπανία και η Ρεάλ δεν ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς, ο Βέργος ίσως επιστρέψει και μείνει στον Πειραιά αυτήν τη φορά τη νέα σεζόν.
Πηγή: Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου