Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 27 Αυγούστου, 2016

  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:23 με επίκεντρο την περιοχή του Βόλου , 11 χιλιόμετρα νότια της πόλης. Στις 21:47 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός ίδιου μεγέθους, 3,5 Ρίχτερ.
  • Με τη φιλοδοξία να επιλύσει χρόνια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης φέρνει προς δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με 144 άρθρα που αφορούν θεσμικού και οργανωτικού χαρακτήρα ζητήματα.
  • Mία ακόμα ληστεία σε σούπερ μάρκετ, μάλιστα σε ώρα αιχμής, σημειώθηκε την Παρασκευή. Ένοπλοι μπήκαν σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Για εκφοβισμό πυροβόλησαν στον αέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πελάτης.
  • Συσσώρευση στάσιμων υδάτων και λυμάτων, λόγω βλάβης του αποχετευτικού συστήματος, σημειώθηκε σε υπόγειο στο χώρο αναχωρήσεων του πρώην δυτικού αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου στεγάζονται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Υπέκυψε μετά από δύο μήνες νοσηλείας η 46χρονη, εργαζόμενη στο δήμο Ηρακλείου, η οποία είχε τραυματιστεί ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ενώ βρισκόταν σε συνεργείο αποκομιδής απορριμμάτων και παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο.

Κόσμος

  • Σε τουλάχιστον 281 έχει ανέλθει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών στην κεντρική Ιταλία από τον σεισμό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ασταμάτητα στη μάχη με το χρόνο για επιζώντες. Η κυβέρνηση υπόσχεται κεφάλαια και πάγωμα φόρων, ενώ -μετά τις επικρίσεις για την έλλειψη «αντισεισμικής κουλτούρας» στην κατασκευή κτιρίων- προαναγγέλλει πρωτοβουλίες.
  • Μπορεί να έπεσε από ποδήλατο, όμως το αφεντικό της Virgin, σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω» είπε ο ίδιος, ενώ οι φωτογραφίες που ανέβασε στον προσωπικό του δικτυακό χώρο, αποδεικνύουν ότι όντως χτύπησε σοβαρά.
  • Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή του Μπέρμιγχαμ ως ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες. Στην πόλη εστάλησαν, για προληπτικούς λόγους, πυροτεχνουργοί.
  • O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την τρίτη γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, ένα έργο με σημαντικές τεχνικές προκλήσεις που ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.
  • Συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφάλειας και ανταρτών σημειώθηκαν την Πέμπτη κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Οικονομία

  • Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στις Αχαρνές το πέμπτο κατάστημα στην Ελλάδα της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων JYSK, με βάση το πενταετές πλάνο που προβλέπει δίκτυο 40 καταστημάτων σε όλη την χώρα.
  • Tο Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, ύψους 875 εκατ. ευρώ, στις 31 Αυγούστου για την αναχρηματοδότηση παλαιότερης έκδοσης, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.
  • Τα επιχειρήματα για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ενισχύθηκαν τους τελευταίους μήνες, λόγω της βελτίωσης στην αγορά εργασίας και των προσδοκιών για συγκρατημένη ανάπτυξη της οικονομίας, δήλωσε η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν.
  • Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 565,34 μονάδες, σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%.
  • Συνάντηση με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί θα έχουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Μαρσέιγ. Στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής η ομάδα του λιμανιού επικράτησε με 2-0 της Λοριάν στο «Βελοντρόμ», με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν την τρίτη διαδοχική τους ήττα.
  • Η Μπέτις απέτυχε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Λα Κορούνια, η οποία παραμένει αήττητη μετά από 2 αγωνιστικές.
  • Ένα μικρό δείγμα από τις εφετινές δυνατότητές της έδειξε η Μπάγερν στην πρεμιέρα της νέας Bundesliga. Μπροστά σε 75.000 οπαδούς της η ομάδα του Μονάχου καθοδηγούμενη από τον Κάρλο Αντσελότι φρόντισε με το... καλημέρα να στείλει το μήνυμά της προς κάθε κατεύθυνση για το ποιος θα είναι κι εφέτος το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
  • Στο προπονητικό τιμ της εθνικής Βελγίου ανήκει ο Τιερί Ανρί. Ο πρώην Γάλλος διεθνής άσος της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα θα είναι από τους άμεσους συνεργάτες του νέου τεχνικού των «κόκκινων διάβολων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στον πάγκο.
  • Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το βράδυ της Παρασκευής ο Ταρίκ Ελιουνούσι. Ο 28χρονος Νορβηγός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Μαρόκο, ήρθε το μεσημέρι στην Αθήνα και αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε με τους «ερυθρόλευκους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου