Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Αυγούστου, 2016

  • Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν κλήθει για αύριο, Παρασκευή, στις 10 το πρωί οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας.
  • Το τσίμπημα από μία σφήκα ήταν η αιτία που μια 52χρονη γυναίκα έχασε την Πέμπτη τη ζωή της στον Άγιο Βλάσιο του Πηλίου.
  • Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την παρουσία του στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών. «Ο κ. Τσίπρας περιφέρει τις ένοχες αυταπάτες του και στις Συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τους οποίους παλαιότερα καθύβριζε» αναφέρει, μεταξύ άλλων.
  • Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η μαραθώνια ενημέρωση των εκπροσώπων των υποψήφιων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Δεν έλειψε η ένταση και οι ενστάσεις για τη διαδικασία από εκπροσώπους υποψηφίων.
  • Eπικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε στην Άγκυρα. Ο αντιπρόεδρος, ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε με την τουρκική κυβέρνηση και τα όσα ειπώθηκαν για το Κυπριακό.

Κόσμος

  • Μια έκρηξη σε αθλητικό κέντρο στην πόλη Σιμέι στο νότιο Βέλγιο προξένησε το θάνατο ενός ατόμου το πρωί της Παρασκευής και τον τραυματισμό τεσσάρων, ανακοίνωσε το Κέντρο Κρίσης του Βελγίου. Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
  • Στο 51% κινείται το ποσοστό που συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη έρευνα της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι στο 41%, ενώ διψήφιο είναι το ποσοστό του φιλελεύθερου Γκάρι Τζόνσον. Πάντως, η πλειονότητα δεν φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα την πρώην Πρώτη Κυρία.
  • Σοκ προκάλεσε στην Αργεντινή η είδηση ότι ομάδα τελειόφοιτων μαθητών αποφάσισε να διασκεδάσει σε κλαμπ με περιβολή που θύμιζε ναζί. Τελικά ήρθαν στα χέρια με άλλη ομάδα εβραίων μαθητών, που τους ζήτησε το λόγο. Το περιστατικό συνέβη στο δημοφιλές και ακριβό θέρετρο του Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε.
  • Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές κατά ιρανικού σκάφους, το οποίο φέρεται να πλησιάζε το αμερικανικό, όπως και πλοία του Κουβέιτ. Το περιστατικό συνέβη στον Περσικό Κόλπο και φαίνεται να είναι το δεύτερο σε διάστημα 48 ωρών.
  • Ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας, Ζαν-Μαρί Λεπέν, ανακοίνωσε πως υποψήφιοι του νεοσύστατου κόμματος του θα συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2017, σε μία άμεση πρόκληση στην κόρη του Μαρίν Λεπέν, νυν ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου που τον οδήγησε στην «έξοδο».

Οικονομία

  • Τη δημιουργία ενός Ταμείου Συμμετοχών ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επενδύσεων, κυρίως, μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF), που θα αναλάβει τη διαχείριση του νέου Ταμείου, ώστε αυτό να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.
  • Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με την επικράτηση ήπιων πτωτικών τάσεων εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο τζίρος για μία ακόμη συνεδρίαση κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
  • Τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν την Πέμπτη αύξηση 20% των προσαρμοσμένων κερδών EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο του έτους με την μεγάλη αύξηση των εξαγωγών να υπεραντισταθμίζει τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης. Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 156 εκατ. ευρώ έναντι 130 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
  • Με επίτευξη συμφωνίας ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Συμφωνία τεσσάρων σημείων για τις απολαβές των εργαζομένων και τις επιδοτήσεις του Δημοσίου.
  • Το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και της Απασχόλησης των Γυναικών «Εργάνη» διοργανώνουν  διεθνές  συνέδριο με θέμα «Entrepreneurship in Turbulent Times», το οποίο πραγματοποιείται στα Χανιά, στις 29-30 Αυγούστου.

Αθλητισμός

  • Ο στόχος της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League επετεύχθη για τον Ολυμπιακό, έστω και μέσα από την διαδικασία της παράτασης. Η Αρούκα με το γκολ του Γκέγκε στο 80' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), αλλά στο έξτα ημίωρο η κλάση του Τσόρι Ντομίνγκες «μίλησε» και με το γκολ του Αργεντινού στο 94' και του Ιντέγε στο 113' γράφτηκε το τελικό 2-1 που έδωσε στην ελληνική ομάδα το «εισιτήριο» για τη σημερινή κλήρωση στο Μονακό.
  • Σε... θρίλερ εξελίχθηκε η προσπάθεια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, καθώς οι Πειραιώτες έχασαν το προβάδισμα που είχαν από τη νίκη τους με 1-0 επί της Αρούκα στην Πορτογαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν το γκολ στο 80' από τον Γκέγκε και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 4ο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Ντομίνγκες... λύτρωσε τον Ολυμπιακό με το γκολ της ισοφάρισης (1-1), ενώ στο 113' ο Ιντέγιε έκανε το 2-1 και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση (Ολυμπιακός - Αρούκα 2-1). Χρονικά, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πέρασε πρώτος στους ομίλους, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος στη Δανία (Μπρόντμπι - ΠΑΟ 1-1), έχοντας «προίκα» το 3-0 της Λεωφόρου. Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ με... σβηστές μηχανές κόντρα στους Γεωργιανούς (ΠΑΟΚ - Ντιναμό Τιφλίδας 2-0).
  • Με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-0, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Στο γήπεδο της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 2-0 με γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 5΄ και του Γιώργου Τζαβέλλα στο 45΄, σφραγίζοντας τυπικά την πρόκριση, η οποία είχε διασφαλιστεί από το πρώτο ματς (3-0).
  • Μετά από... διάλειμμα ενός έτους ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους του Europa League. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι στη Δανία με τη Μπρόντμπι (1-1) στη ρεβάνς των play off και με το 3-0 του πρώτου αγώνα πήραν με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για την αυριανή κλήρωση. Ο Μουχτάρ στο 35΄ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ στο 65΄ ο Ιβανόφ ισοφάρισε με κεφαλιά.
  • Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της UEFA για τη σεζόν 2015-2016. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League, ενώ τον Ιούλιο πανηγύρισε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την εθνική ομάδα της χώρας του, πρώτευσε στη σχετική ψηφορία στην οποία συμμετείχαν 54 αθλητικοί συντάκτες από ισάριθμες χώρες-μέλη της UEFA. Ακολούθησαν οι Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Αντουάν Γκριζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου