Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2016

  • Μήνυμα στους δανειστές ότι «απαιτούμε» συγκεκριμένα μέτρα που θα καθιστούν το ελληνικό χρέος βιώσιμο, αλλά και μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, στέλνει με συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • Ανεπίσημη συνάντηση θα έχει την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Κρήτη, προς τον οποίον είχε προ μηνών απευθύνει πρόσκληση να επισκεφτεί το νησί.
  • Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, εξαπολύει η ΝΔ, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία και καταλογίζοντάς του ότι «οδηγεί τη χώρα στη φτωχοποίηση και στο περιθώριο, ενώ παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία προσπαθώντας να ελέγξει τους θεσμούς και τα ΜΜΕ, ώστε να φιμώσει την αντιπολίτευση και την κοινωνία».
  • Τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τον αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ο οποίος σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος από πυρά κακοποιών στις 8 Δεκεμβρίου του 2013, στη διάρκεια περιπολίας στη Μικρή Πρέσπα, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη Μικρολίμνη Πρεσπών.
  • Πολυμελές κλιμάκιο της Europol αναμένεται να φτάσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα προκειμένου, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., να διεξαχθούν έρευνες στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για άτομα που ενδέχεται να σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Κόσμος

  • Φόρο τιμής στα 291 θύματα του σεισμού που ισοπέδωσε πολλά χωριά στο κεντρικό τμήμα της χώρας απέδωσε σήμερα, Σάββατο, η Ιταλία. Σε ένα γυμναστήριο στο Ασκολι Πιτσένο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και εκατοντάδες κάτοικοι και μέλη σωστικών συνεργείων παρέστησαν στην κηδεία 35 θυμάτων του φονικού χτυπήματος του Εγκέλαδου.
  • O υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική έγκριση που θα άνοιγε τον δρόμο για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης είναι περισσότερο «μια ευχή παρά μια πραγματικότητα», λίγες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, την Τρίτη 30 Αυγούστου, της ισπανικής βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
  • Τουρκικά μαχητικά έπληξαν κατοικίες αμάχων και θέσεις ομάδας που συμμετέχει στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε χωριό νότια της Τζαραμπλούς. Πρόκειται για το χωριό αλ-Αμάρνα, 10χλμ νότια της Τζαραμπλούς, η οποία δεν ελέγχεται πλέον από το Ισλαμικό Κράτος.
  • Μέρος της αστυνομικής στολής αποτελεί πλέον η ισλαμική μαντήλα για όσες γυναίκες αστυνομικούς το επιθυμούν στην Τουρκία.
  • Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να μην προτίθεται να ανακοινώσει την νέα υποψηφιότητά της πριν την άνοιξη του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Spiegel, για τέταρτη θητεία. Ο λόγος φέρεται να είναι ο «φίλος από τη Βαυαρία» -η καγκελάριος φέρεται να θέλει πρώτα να διασφαλίσει την υποστήριξη του Χορστ Ζέχοφερ από το αδελφό κόμμα CSU στο Μόναχο.

Οικονομία

  • Και ενώ έρχονται από την Δευτέρα τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ για το 2016, η κυβέρνηση μελετά τρόπους απορρόφησης των κραδασμών που ο συγκεκριμένος φόρος προκαλεί. Οι πρώτες πληροφορίες, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, θέλουν τον πρωθυπουργό να υπόσχεται από την ΔΕΘ ριζικό μετασχηματισμό του ΕΝΦΙΑ.
  • Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στις Αχαρνές το πέμπτο κατάστημα στην Ελλάδα της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων JYSK, με βάση το πενταετές πλάνο που προβλέπει δίκτυο 40 καταστημάτων σε όλη την χώρα.
  • Ανοίγει η αγορά των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας, με το δίκτυο του ΟΣΕ να ετοιμάζεται, για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του, να υποδεχτεί στις ράγες του καινούργια τρένα ιδιωτικών σιδηροδρομικών εταιρειών.
  • Η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου έρχεται να ρίξει τη σκιά της στην φθινοπωρινή, δεύτερη αξιολόγηση του Μνημονίου, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τη συνάντηση των Τσακαλώτου και Σταθάκη με τον επίτροπο Μοσκοβισί.
  • Tο Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, ύψους 875 εκατ. ευρώ, στις 31 Αυγούστου για την αναχρηματοδότηση παλαιότερης έκδοσης, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.

Αθλητισμός

  • Ντέρμπι... με τα όλα του έγινε στο «Σαν Πάολο» της Νάπολι, όπου οι «παρτενοπέι» επικράτησαν με 4-2 της Μίλαν, η οποία τελείωσε το ματς με 9 παίκτες! Λάτσιο και Γιουβέντους μπήκαν «με το δεξί» στη Serie A, ωστόσο, από σήμερα Κυριακή, η «Μεγάλη Κυρία» είναι αυτή που έκανε το 2Χ2 στο «Ολίμπικο», επικρατώντας με 1-0 των «λατσιάλι» στο ένα από τα δύο μεγάλα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής (το βράδυ παίζουν, Νάπολι-Μίλαν).
  • Πολύ δύσκολη νίκη επί της Θέλτα, εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League, πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Με 0/2 ξεκίνησε η Βαλένθια τη φετινή περίοδο. Οι «νυχτερίδες» ηττήθηκαν και στην έδρα της Εϊμπάρ (0-1), ενώ η Σοσιεδάδ πέτυχε την πρώτη εφετινή της νίκη στην Παμπλόνα, με 2-0 επί της Οσασούνα.
  • «Συγκάτοικοι» στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος είναι, έστω και προσωρινά, Γκινγκάμπ και Νις. Η πρώτη πέρασε με «διπλό» από την έδρα της ουραγού, Νανσί (2-0), ενώ η δεύτερη παραχώρησε ισοπαλία εντός έδρας στη Λιλ (1-1) κι έχασε την ευκαιρία να περάσει μόνη στην κορυφή μετά από 3 αγωνιστικές. «Ηλεκτροσόκ» για τη Λιόν, που ηττήθηκε 4-2 από τη Ντιζόν. Η Ολιμπίκ προερχόταν από δύο διαδοχικές νίκες, ενώ προκρίθηκε και στους ομίλους του Champions League.
  • Παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο 29χρονος διεθνής «επαναπατρίζεται» μετά από 3,5 χρόνια καριέρας στην Ιταλία και θα φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Η συμφωνία επετεύχθη σήμερα, Σάββατο, στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ απέναντι από την κεντρική θύρα του Ολυμπιακού Σταδίου, μετά από τις τελικές διατυπώσεις που διήρκεσαν αρκετές ώρες, κι αφού μεσολάβησε το φιλικό με τον Απόλλωνα το οποιο ο Χριστοδουλόπουλος παρακολούθησε διά ζώσης.
  • Με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ η Ντόρτμουντ ξεκίνησε με το δεξί την Bundesliga, καθώς επιβλήθηκε με 2-1 της Μάιντς. Πρεμιέρα με νίκη για τη Γκλάντμπαχ, που επικράτησε 2-1 της Λεβερκούζεν. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν και το μόνο διπλό ήταν αυτό της Βόλφσμπουργκ απέναντι στην Αουγκσμπουργκ(2-0).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου