Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Β. Λεβέντης: «Είναι ξεχασμένος ο νομός Ηλείας και χρειάζεται στήριξη»

Δευτέρα, 29 Αυγούστου, 2016

Καλά που τον θυμήθηκε ο... Λεβέντης!


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΑΤΡΙΣ»
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη είχε στην Ζάκυνθο την περασμένη Τετάρτη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Πατρίς» αποκαλύπτει αρκετά σημεία από την συνομιλία τους.
Παράλληλα ο κ. Λεβέντης μιλά για τον «ξεχασμένο» όπως τον χαρακτηρίζει νομό Ηλείας, αποκαλύπτει τους δεσμούς που έχει με την Αμαλιάδα, ενώ εκτιμά ότι θα διενεργηθούν εκλογές εντός του έτους.
Τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων τον συναντήσαμε μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα, στο λιμάνι της Κυλλήνης, μέσα στο πλοίο της Ionian Group, μόλις επέστρεψε από την Ζάκυνθο όπου είχε μεταβεί για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο. Στο όμορφο νησί του Ιονίου, ο κ. Βασίλης Λεβέντης συνάντησε δεκάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα

Στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων , όπως μας είπε ο  κ. Λεβέντης είδε την αγωνία τους για τα μνημόνια, τι θα γίνει με την κρίση, στους ηλικιωμένους είδε την αγωνία τους για το μέλλον των συντάξεων και στα νέα παιδιά την αγωνία για το πότε θα βρουν δουλειά.
Συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Την ίδια χρονική περίοδο που ο κ. Λεβέντης βρισκόταν στην Ζάκυνθο, ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιούσε περιοδεία στο νησί. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν, είχαν μια φιλική συνομιλία και μερικά σημεία της μας αποκαλύπτει ο  πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων: «Τον Μητσοτάκη τον είδα κάτω στη Ζάκυνθο , καθίσαμε δίπλα και με ρώτησε πότε έφθασα στην Ζάκυνθο, μου είπε δεν με ενημέρωσες, και του λέω (χαμογελώντας)”Δεν ήξερα ότι πρέπει να σε ενημερώνω για το κάθε τί". Με ρώτησε ποιους θα δω και ακόμη μου είπε ότι μπορούμε να τα πούμε όταν επιστρέψω στην Αθήνα. Φίλοι είμεθα, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τον Μητσοτάκη. Η απλή αναλογική με απομάκρυνε πολύ από την ΝΔ και με έκανε να πλησιάσω τον Τσίπρα, όχι όμως για να τον βοηθήσω, γιατί με την πορεία του διαφωνώ. Του είπα επίσης του Μητσοτάκη: “μου είσαι συμπαθής, είσαι νέος, δεν σημαίνει ότι επειδή ο πατέρας σου ήταν αποστάτης είσαι και συ, αλλά και συ να δεχθείς την άποψη ότι οι λαοί δεν ψάχνουν για μεσσία, ψάχνουν για πολιτικούς σύγχρονους, μοντέρνους και συνεργάσιμους. »
«Ξεχασμένη η Ηλεία»
Ο κ. Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στον νομό Ηλείας (με τον οποίο έχει συναισθηματικούς δεσμούς) όπου προγραμματίζει περιοδεία: «Ο νομός Ηλείας είναι ένας πολύ καλός νομός, μπορεί να αποφέρει και έσοδα στο κράτος περισσότερα (από τον πρωτογενή τομέα), αν λίγο τον προσέξουμε σε υποδομές. Δηλαδή να μην είναι ξεχασμένη η Ηλεία, όπως είναι σήμερα. Σχεδιάζω περιοδεία στον νομό γιατί τον αγαπώ πολύ. Έχω γεννηθεί στην Μεσσήνη, αλλά να ξέρετε ότι η οικογένειά μου αντλεί ρίζες από την Αμαλιάδα. Ο πρώτος ξάδελφος του πατέρα μου, ο Αθανάσιος Λεβέντης, είχε το κινηματογράφο στην πόλη. Έχω λοιπόν συναισθηματικούς δεσμούς με τον νομό Ηλείας. Είναι ένας νομός με ωραίες ακτές, με λαό ενάρετο και εγκαταλελειμμένο λαό. Αυτός ο νομός, όπως και άλλοι, χρειάζεται στήριξη.»
«Έρχονται εκλογές »
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτιμά ότι σύντομα (εντός του έτους) θα διενεργηθούν εθνικές εκλογές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε:
«Υποψιάζομαι εκλογές γιατί ο Τσίπρας αλλάζει την ατζέντα: φέρνει στο τραπέζι τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ότι κυνηγά την διαπλοκή με τις άδεις των καναλιών, δηλαδή βάζει  ζητήματα με τα οποία μπορεί να παρασύρει κόσμου. Βάζει ζητήματα που δεν κοστίζουν και επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, βάζει σχέδιο για δεξιά παρένθεση. Τις εκλογές θα τις κερδίσει ο Μητσοτάκης με μια διαφορά των πέντε μονάδων. Να έρθει ο Μητσοτάκης στα κρύα του λουτρού, να μην μπορέσει να κάνει τίποτα από όσα λέει και να καταρρεύσει. Έτσι μετά  θα γίνουν εκλογές με μηδέν bonus οπότε να τεθεί το σχέδιο για Οικουμενική». Και πότε εκτιμά  ο κ. Λεβέντης ότι θα συμβεί αυτό; «Μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και μετά την ΔΕΘ. Θα κάνει μια προσπάθεια στις ΗΠΑ απ’ ότι ξέρω, να πιεστεί δηλαδή η Μέρκελ μήπως χαρίσει χρέος. Δηλαδή θα θελήσει να έχει ένα ατού, μια καλή δήλωση για το χρέος. Η κυβέρνηση δεν παλεύει να λύσει προβλήματα, αλλά ψάχνει επικοινωνιακούς τρόπους για να επιβιώσει, ως κόμμα.»
«Δεν στηρίζω Τσίπρα»
Στην ερώτηση αν οι καλές σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν και πολιτικές συνέπειες απαντά:
«Η βελτίωση των σχέσεων έγινε εξαιτίας της απλής αναλογικής. 40 χρόνια αγωνίζομαι για την απλή αναλογική. Με αυτό ο Τσίπρας, ακόμη και αν το έκανε για να πλήξει τον Μητσοτάκη, πλησίασε τις θέσεις μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να του δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, ή να μετάσχω στην κυβέρνηση.Ούτε τον Μητσοτάκη θέλω για συνεταίρο. Εγώ θέλω να αυξήσω τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων. Από το 4% να φθάσω στο 14% και αργότερα στο 30%, χωρίς να προδώσω τον κόσμο»
«Όχι στον ΕΝΦΙΑ»
Πάγια θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ: «Εμείς λέμε ότι θα ακυρώσουμε  τον ΕΝΦΙΑ και θα τον πάρουμε από τις συντάξεις 80.000 ελλήνων που έχουν εισοδήματα πάνω από 3.500 ευρώ το μήνα εισόδημα από ενοίκια και τόκους καταθέσεων. Και θα επαναφέρουμε το ΕΚΑΣ και να κοιτάξουμε τα επιδόματα των φτωχών»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου