Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 24 Αυγούστου, 2016

  • Τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθώς σήμερα, Τετάρτη, πρόκειται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής. Αμέσως μετά την ανακοίνωσή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν τις βάσεις εισαγωγής στο sansimera.gr.
  • Τρεις πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο Πολύνερο Καβάλας, τραυματίστηκαν όταν το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν ανετράπη, κατά την αποχώρησή τους από την περιοχή.
  • Τσουχτερά πρόστιμα από 1.000 ευρώ ανά οδηγό και ιδιοκτήτη θα επιβάλλονται στα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο για να γλιτώσουν τα διόδια.
  • Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNCHR) Φίλιπο Γκράντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.
  • Περιοδεία στο νησί της Ζακύνθου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη.

Κόσμος

  • Το FBI και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ερευνούν τις καταγγελίες περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων της εφημερίδας New York Times και άλλων ειδησεογραφικών οργανισμών των ΗΠΑ.
  • Πανικό σκόρπισε το «χάπενινγκ» που διοργάνωσε τσεχική οργάνωση στο κέντρο της Πράγας με στόχο να δείξει πόσο κακό είναι το Ισλάμ για την Ευρώπη. Εμφανίστηκαν με τζιπ σε κεντρική πλατεία και διοργάνωσαν «μαϊμού» παρέλαση ενόπλων με σημαίες παρόμοιες με εκείνες του Ισλαμικού Κράτους.
  • Μέσα του τουρκικού πυροβολικού στη μεθόριο με τη Συρία προχώρησαν, σύμφωνα με αναφορές, σε χτυπήματα σε θέσεις της τζιχαντιστικής ISIS αλλά και των κουρδικών δυνάμεων της YPG. Κάποιων εκ των πληγμάτων είχαν προηγηθεί πυρά σε τουρκική μεθοριακή πόλη. 
  • Ένας άνδρας από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ διώκεται καθώς μαχαίρωσε δύο ανθρώπους φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος». Το περιστατικό ερευνά το FBI. Ο ύποπτος, που ονομάζεται Ουάσιλ Φαρούκι, ηλικίας 20 ετών συνελήφθη, ενώ βρισκόταν στα εξωτερικά ιατρεία.
  • O Tζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Βρετανών Εργατικών ταξίδεψε με τρένο από το Λονδίνο στο Νιουκάστλ και έκατσε στο πάτωμα. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν θέσεις και ότι το τρένο σε γραμμή που λειτουργεί η Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον, δεν εξυπηρετεί τον κόσμο. Η εταιρεία τον διέψευσε, δίνοντας στη δημοσιότητα εικόνες με τον Κόρμπιν να προσπερνά άδειες θέσεις. Ποιος είχε δίκιο;

Οικονομία

  • Με μικρά κέρδη έκλεισε την Τρίτη η χρηματιστηριακή αγορά, κάτω από τα επίπεδα των 570 μονάδων, τα οποία είχε υπερβεί ενδοσυνεδριακά, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 567,90 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,33%.
  • Λόγω της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από εργοδότες, υπερκαλύφθηκαν μέσα στο πρώτο 24ωρο από την έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, οι 3.000 θέσεις του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ).
  • Αντιδρώντας σε δημοσιεύματα για επικείμενη μείωση του προσωπικού των τραπεζών, η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για επιθέσεις «που δέχεται για μία ακόμα φορά ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων από τα νέα οικονομικά κέντρα αποφάσεων, που θέλουν να ελέγξουν τη λειτουργία των τραπεζών και κατ' επέκταση την πορεία και τις κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας».
  • H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) ίσως οδηγηθεί σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτική της, εάν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην Ευρωζώνη δεν υλοποιηθούν, δήλωσε την Τρίτη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, Μπενουά Κερέ.
  • Στο αίτημα για θέσπιση επιχειρηματικού ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και για εισαγωγή βελτιωμένης ρύθμισης των 100 δόσεων, επανέρχεται η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία ζητά με επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προσδιοριστεί συνάντηση έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Αθλητισμός

  • Η Πόρτο προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League με το εντυπωσιακό 3-0 επί της Ρόμα στο «Ολίμπικο». Σκορ που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με εννέα παίκτες σχεδόν σε όλο το β' ημίχρονο. Στα υπόλοιπα ματς, το... χάρο με τα μάτια τους είδε η Σέλτικ, καθώς η Χάποελ Μπερ Σεβά νίκησε 2-0, έχασε πέναλτι και εάν έφτανε στο 3-0 θα άφηνε τους Κέλτες εκτός ομίλων! Εκεί, όμως, θα βρεθεί ο Λεονάρντο Ζαρντίμ με τη Μονακό αποκλείοντας τη Βιγιαρεάλ.
  • Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Νάνο από τον Παναθηναϊκό. Την τελευταία στιγμή ο Ισπανός αριστερός μπακ έμεινε εκτός αποστολής για τη μεθαυριανή ρεβάνς με τη Μπρόντμπι κι ο λόγος δεν είχε να κάνει με κάποιο τραυματισμό. Όπως διέρρευσε πριν από λίγο ο έμπειρος παίκτης ετοιμάζεται να υπογράψει σε ομάδα της πατρίδας του, καθώς δε βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι.
  • Ο Ελντερ Μπαρμπόσα... πρόλαβε την ΑΕΚ και ανακοίνωσε πρώτος την αποχώρησή του με προορισμό την Αλ Ουασρ. Ο Πορτογάλος άσος με ανάρτησή του στα social media αποχαιρετά μετά από δύο χρόνια στα «κιτρινόμαυρα» τον κόσμο της Ενωσης, λίγο πριν ανακοινωθεί επισήμως το «αντίο» από την ΠΑΕ.
  • Ήταν γνωστό από το μεσημέρι της Δευτέρας, πλέον είναι και επίσημο. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκο Μαρίν, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα από αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά.
  • Η πρόταση διεξαγωγής ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στη Σούπερ Λιγκ δεν έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια του Δ.Σ, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς πρόεδρο με τους εκπροσώπους των ομάδων να συμφωνούν για ψηφοφορία την επόμενη Τετάρτη (31/8). Προσωρινή διοικούσα επιτροπή από Δάρα, Σπανό και Κωστούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου