Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 73-78


Με σερί 13-0 στο πιο κομβικό σημείο ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το εφιαλτικό -8 (69-61) της Φενέρ και νικώντας 78-73 στην Κωνσταντινούπολη ήρθε πιο κοντά στην πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 

Η αλήθεια αυτού του αγώνα είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε ότι μπορούσε να για υποστεί ήττα-σοκ. Μετά από ένα σχετικά καλό πρώτο δεκάλεπτο κατά το οποίο έπαιξε καλή άμυνα και έτρεξε εξασφαλίζοντας τα ριμπάουντ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα λάθος.
Κόντρα στη χειρότερη ομάδα του top-16 στα ριμπάουντ έχασε όλες τις σχετικές μάχες. Οι Σαβάς και Πεκέρ έμοιαζαν ώρες-ώρες με τον Ντάνκαν και η Φενέρ όχι μόνο επέστρεψε από το 13-19 και το 22-28 αλλά πέρασε και μπροστά με 34-33 ανανεώνοντας συνεχώς τις επιθέσεις της.
 
Φτου και από την αρχή ο Ολυμπιακός επιχείρησε να οικοδομήσει διαφορά, δεν είχε όμως το καθαρό μυαλό να εκμεταλλευτεί τις αγωνιστικές αρετές του. Σώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο από τα μακρινά σουτ του Αντιτς και τις εμπνεύσεις του Παπανικολάου (47-48, 53-56) αλλά και πάλι επιχείρησε να βγάλει τα ίδια του τα ματς ως άλλος Οιδίποδας.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ονάν πέτυχε 10 συνεχόμενους πόντους (!) και οδήγησε την Φενέρμπαχτσε σ' ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα 8 πόντων (69-61) και προκάλεσε συναγερμό στο στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού. Η αντίδραση πάντως ήταν η πρέπουσα.Μ' ένα σερί 13-0 οι "ερυθρόλευκοι" απάντησαν ιδιαίτερα δυναμικά, προηγήθηκαν με 69-74 (μεγάλα τρίποντα σ' αυτό το διάστημα από τους Σπανούλη και Λο) και εν τέλει πήραν την πολύ σημαντική νίκη.
Αστέρι
Χωρίς τον επιθετικό οίστρο του Παπανικολάου στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν θα αποκτούσε ποτέ το δικαίωμα να διεκδικήσει τη νίκη. Ομως στο διάστημα της μεγάλης ανατροπής τον κυρίαρχο ρόλο τον έπαιξε η ηγετική στόφα των Σπανούλη και Λο. Διαλέγετε και παίρνετε.
Απογοήτευση
Χρήσιμο θα ήταν για τους ψηλούς, κυρίως, του Ολυμπιακού να δουν ξανά το ματς σε βίντεο. Θα δουν ουκ ολίγες κακές αμυντικές αντιδράσεις, χαμένες μάχες σε ριμπάουντ και γενικά μία ανώριμη αγωνιστική συμπεριφορά, ακατάλληλη για πρωταθλήτρια ομάδα.
Σχόλιο
Λίγο πριν βυθιστεί στα νερά του Βοσπόρου, το σκάφος του Ολυμπιακού βρήκε τον τρόπο να φτάσει σε απάνεμο λιμάνι. Ούτε του παπά δεν πρεπει να το πουν οι "ερυθρόλευκοι" για τη νίκη τους σ' αυτό το παιχνίδι. Επικράτησαν γιατί είχαν αφενός το know how να το κάνουν και αφετέρου διότι διαθέτουν παίκτες που δεν συμβιβάζονται εύκολα με την ιδέα της ήττας.
Τα δεκάλεπτα: 13-19, 34-33, 53-56, 73-78.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 5, Λο 5(1), Άντιτς 9(3), Σπανούλης 14(2), Περπέρογλου 9(1), Σερμαντίνι 4, Σλούκας 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 16(4).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου