Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Κατάμεστο το Δημαρχείο του Lowell για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου


Δήμαρχος δεν παρουσιάστηκε
Where was Mayor Patrick O. Murphy?
Tιμήθηκε ο Γεώργιος Ζαχαρούλης

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2013


Ελληνισμός της πόλης Lowell έδωσε βροντερό παρόν στη γιορτή για την 25η Μαρτίου, 1821 που έγινε χθες βράδυ στην αίθουσα δεξιώσεων του Δημάρχου της πόλης. Ενός Δημάρχου που προκάλεσε τον Ελληνισμό την περασμένη εβδομάδα με την “ανόητη” πράξη του να πάρει το άγαλμα (την προτομή) του Περικλή και να την πάει σε pub και αφού του έβαλε σκούφο και κασκόλ και έβαλε μπροστά του ένα ποτήρι γεμάτο μπύρα κάθισε δίπλα του με τη δική του μπύρα.
Παρευρέθησαν όμως η πλειοψηφία του εννεαμελούς Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Joseph M. Mendonca ο οποίος στην ομιλία του έπλεξε εγκώμια για τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κοινότητα. Ακόμα παρευρέθησαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι:  Edward J. Kennedy, John J. Leahy, Rita M. Mercier, και Vesna E. Nuon. Αξιωματούχοι της Ελληνικής Παροικίας, οι ιερείς, πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων ενοριών της Ελληνικής Κοινότητας. Ακόμα ο πρώην Δήμαρχος Bud Caulfield, πρόεδροι Σωματείων, πρώην πρόεδροι και πλήθος κόσμου.
Η βραδιά άρχισε με τους Εθνικούς Ύμνους των ΗΠΑ και Ελλάδας από τη χορωδία του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου “Hellenic-American Academy” και ακολούθησε προσευχή από τον π. Αναστάσιο Κουλουρά.
Η προεδρεύων του Συνδέσμου των Ορθοδόξων Κοινοτήτων Ενοριών Οlivia Sintros ήταν η συντονίστρια της βραδιάς (πρόεδρος της κοινότητας/ενορίας Της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) η οποία κάλεσε στο βήμα ο πρώην Γερουσιαστή Steve Panagiotakos όπου αναφέρθηκε στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στους αγώνες του Ελληνισμού αλλά και την συμμετοχή του Ελληνισμού στη ζωή της πόλης του Lowell και στην χώρα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τιμώμενο κ. Γεώργιο Ζαχαρούλη και τη συμμετοχή του στα κοινά.
Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο αντιδήμαρχος ο οποίος αναφέρθηκε στον Ελληνισμό και τις επιτυχίες στο διάβα των αιώνων με τον πολιτισμό που παρέδωσε στο κόσμο. Μίλησε για τον Ελληνισμό του Lowell όπου είναι “παράδειγμα προς μίμηση” με την πρόοδο και συμμετοχή του στη ζωή της πόλης. Μίλησε για το κ. Γεώργιο Ζαχαρούλη που ήταν πρόεδρος του “planning board” της πόλης για πολλά χρόνια και τη συμμετοχή του στα κοινά.
Ακολούθησαν ομιλίες για την επανάσταση του 1821 και τον απελευθερωτικό αγώνα.
Ο κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινότητας/ενορίας (της Αγία Τριάδος) -έχει το ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο που είναι το αρχαιότερο σε όλη την Αμερική, ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες το 1904- αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Γιώργου Ζαχαρούλη και τη συμμετοχή του στα ομογενειακά αφού διετέλεσε Πρόεδρος στην κοινότητα, προπονητής, πρόεδρος στην Παλακωνική Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. Τόνισε ότι ο Γεώργιος Ζαχαρούλης ήταν διοικητικό στέλεχος του Πανεπιστημίου του Lowell. Κάποιες στιγμές το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια αφού η ομιλία του περιείχε και χωρατά. Αλλά το ακροατήριο χειροκρότησε και ζητωκραύγασε όταν ο κ. Χριστόπουλος κοιτάζοντας την προτομή του Περικλή είπε: “Περικλή σε καλωσορίζουμε πίσω”.
Στη συνέχεια η συντονίστρια κάλεσε τον Αντιδήμαρχο ο οποίος διάβασε και έδωσε τιμητική διακήρυξη του Δήμου στον κ. Γεώργιο Ζαχαρούλη.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε το τιμώμενο πρόσωπο κ. Γεώργιος Ζαχαρούλης ο οποίος έχοντας την σύζυγό του και την οικογένειά του δίπλα φανερά συγκινημένος είπε “ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή” και κάλεσε από το ακροατήριο να πάει δίπλα του ο κ. Βασίλης Καυκάς υπεύθυνος Σύνταξης του www.paneliakos.com, πρώην πρόεδρος της κοινότητας, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Βοστώνης και της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά, δίνοντας έτσι αναγνώριση στους αγώνες του για τον Ελληνισμό.

Στην ομιλία του ο κ. Ζαχαρούλης αναφέρθηκε στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Ιωάννα και τα τέσσερα αγόρια τους και τις οικογένειές των. Ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα και την πόλη για την τιμή. Αναφέρθηκε αλληγορικά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Δήμο (εννοούσε με τον Δήμαρχο και την προτομή του Περικλή) είπε “το Δημοτικό Συμβούλιο έχει σοβαρή δουλειά να κάνει στο άμεσο μέλλον. Στη συνέχεια ο κ. Ζαχαρούλης ζήτησε από τη συντονίστρια να πάει στο μικρόφωνο ο κ. Βασίλης Καυκάς (εκτός προγράμματος) να πει δύο λόγια, πράγμα που έγινε.
Αφού ο κ. Καυκάς συνεχάρη τον κ. Ζαχαρούλη για την τιμή αναφέρθηκε σε συνεργασία που είχαν για θέματα του Ελληνισμού στην κοινότητα του Lowell, στην Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων και στο ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη. Η μετάφραση από τα αγγλικά έχει ως εξής: “Σεβαστοί ιερείς, αξιότιμε κύριε αντιδήμαρχε, αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιωματούχοι με οποιαδήποτε ιδιότητα βρίσκεστε εδώ, κυρίες και κύριοι, φίλοι και φίλες. Η τιμή στο Γιώργο Ζαχαρούλη του αξίζει γιατί είναι ένας καλός και αποτελεσματικός εργάτης και είναι τιμή μου που είναι φίλος μου. Ήρθα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1975 και τα Αγγλικά μου ήταν περιορισμένα, μία από τις λίγες λέξεις που ήξερα ήταν coca cola. Με σκληρή δουλειά, και διάβασμα μέχρι τις 4:00 το πρωί κατόρθωσα να τελειώσω το Λύκειο του Lowell και το University of Massachusetts, Lowell και είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ απόψε και να σας μιλώ στην Αγγλική.  Να είμαι στη γιορτή του Ελληνισμού και στην τιμή που γίνεται στο Γιώργο Ζαχαρούλη τον οποίο γνώρισα από τη συμμετοχή μας στα κοινά του Ελληνισμού, και τα κοινά στην πόλη του Lowell. Θα σταθώ όμως στα τελευταία λόγια του κ. Ζαχαρούλη, βλέπω ότι η προτομή του Περικλή είναι εδώ απόψε, δεν πίνει σε κάποιο μπαρ και αυτό είναι καλό".   Επιφωνητά και χειροκροτήματα.   "Πριν μερικές ημέρες έγινε προσβολή στον πολιτισμό και τέτοιες προσβολές είναι απαράδεκτες για την πόλη. Δεν πρέπει να καλιεργούμε μίσος ( (We should not cultivate hate) που οδηγεί στη διάκριση (discrimination)”.   Στο σημείο αυτό το ακροατήριο χειροκρότησε και ζητωκραύγασε.“Είμαστε αρκετές εθνικότητες στην περιοχή και συνεργαζόμαστε καλά. Δεν χρειάζονται αυτά. Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι του Lowell ξέρουν και πρέπει να κάνουν το αυτονόητο. Τελειώνοντας, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων σας καλώ όλους στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης, την Κυριακή, 7 Απριλίου στις 1:00 το απόγευμα να παρελάσουμε στην κεντρική λεωφόρο Boylston της Βοστώνης. Και πάλι συγχαρητήρια στο Γιώργο Ζαχαρούλη. Σας Ευχαριστώ”.

Στη συνέχεια εδόθησαν τιμητικές πλακέτες στον κ. Ζαχαρούλη και η Ελληνική Κοινότητα έδωσε δώρο στο Δήμο ανάγλυφο του Παρθενώνα.
Ακολούθησαν Ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και μαθήτριες του Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου. Και έγινε κλείσιμο της γιορτή με προσευχή από τον π. Νικόλαο Πελεκούδα του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος
Στο τέλος έγινε δεξίωση από το σύνδεσμο των Ορθοδόξων Εκκλησιών του Merrimack Valley.(Περιοχή του Lowell).
Μεταξύ των άλλων είδαμε και τους: Τον δικηγόρο Ανδρέα Ζαρούλια, τον πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ κ. Σταύρο Μιχαηλίδη, τον κ. Θεόδωρο Καλμούκο από την ημερήσια εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ, την δασκάλα κ. Νίκη Λαβδάκου, τον κ. Ντένη Σορόκεν με την σύζυγό του καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Lowell, τον κ. Δημήτρη Ματθαίο πρώην Πρόεδρο της κοινότητας της Αγίας Τριάδος και του Ευβοϊκού Συλλόγου, τον κ. Γιάννη Νακόπουλο, πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμιλιανός & Θεοδώρα, τον κ. Γιάννη Ζαραλίδη νυν πρόεδρο του ιδίου Συλλόγου, τον πρόεδρο της κοινότητας Κοίμηση της Θεοτόκου κ. Νικήτα Φλάρη, την κ. Κατερίνα Πρέπα, την κ. Μάρθα , την κ. Παρασκευή Σορόκεν με την αδερφή της Φωτεινή, τον κ. Θεόδωρο Νικολόπουλο, τον δικηγόρο κ. Ηλία Δημητρουλάκο με την σύζυγό του, τον Φαρμακοποιό κ. Γεώργιο Κόντο με την σύζυγό του Αγγελική, τον κ. Παρασκευά Μούρτζινο και άλλους.

Φώτος  Θεόδωρος Καλμούκος:  
1η Το Δημοτικό Συμβούλιο στη πρώτη σειρά
2η Ο Βασίλης Καυκάς στο βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου