Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2013

  • Ο γερμανός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ επέστρεψε στους πάγκους των γηπέδων και καθοδήγησε την ομάδα ανηλίκων μεταναστών της «Αποστολής» σε φιλικό παιχνίδι με τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού.
  • Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ δεν στηριζόταν σε μία φόρμουλα «καζάν-καζάν» (win-win), δηλαδή επωφελή και για τις δύο πλευρές, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας προσφέρει τα 5 δισ. ευρώ, με την προϋπόθεση να τα ζητήσει η Λευκωσία από το κατοχικό καθεστώς. Παράλληλα, δηλώνει ότι η Αγκυρα δεν θα είχε αντίρρηση εάν η Κύπρος επέλεγε να χρησιμοποιήσει ως νόμισμά της τουρκική λίρα, «όπως κάνει η ΤΔΒΚ» στα κατεχόμενα εδάφη.
  • Τη δέσμευση της κυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους της πρωτοφανούς για την Κύπρο οικονομικής τραγωδίας, επαναβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης. Αποφάσεις μπορεί να πάρει το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη.
  • Την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε ο ίδιος στις 7 Ιουλίου 2011, με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Η αλληλογραφία γίνεται μία μέρα πριν από την αντιγραφή του επίμαχου USB με τη λίστα Λαγκάρντ και από αυτήν προκύπτει ότι την περίοδο εκείνη υπήρχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Κ.Μπίκα και επίσης ότι ενήμερος ήταν και ο τότε πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
  • Στον εισαγγελέα Πολυγύρου θα διαβιβάσει η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης, που σημειώθηκε από άγνωστους δράστες στις 17 Φεβρουαρίου 2013, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Κόσμος

  • Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Ταϊβάν και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και κυβερνητικές υπηρεσίες.
  • Ο κυβερνήτης της Βόρειας Ντακότας επικύρωσε τον πιο αυστηρό νόμο για τις αμβλώσεις που ισχύει σε πολιτεία των ΗΠΑ, ο οποίος απαγορεύει την επέμβαση από τη στιγμή που θα ακουστεί ο πρώτος χτύπος καρδιάς του εμβρύου, δηλαδή έξι εβδομάδες μετά τη σύλληψη, σε μια περίοδο όπου πολλές γυναίκες ίσως αγνοούν ότι είναι έγκυες. Ο νόμος δεν κάνει καμία απολύτως εξαίρεση για περιπτώσεις εγκυμοσύνης μετά από βιασμό ή αιμομιξία, ούτε καν εάν η υγεία της μητέρας διατρέχει κίνδυνο.
  • Τα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου έχουν το δικαίωμα να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στους σύρους που αγωνίζονται κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το προσχέδιο της διακήρυξης στην οποία κατέληξε η σύνοδος κορυφής του οργανισμού, στην Ντόχα του Κατάρ. Νωρίτερα οι αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατέλαβαν τη θέση της Συρίας που παραμένει κενή εδώ και μήνες, λόγω της εμφύλιας σύρραξης.
  • Η ισλανδική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος πολλών τέως ιθυνόντων της τέως μεγαλύτερης τράπεζας του νησιού, Kaupthing, για απάτες με τις οποίες συγκαλυπτόταν η κακή οικονομική της κατάσταση πριν αυτή να πτωχεύσει, στα τέλη του 2008. Η δίκη αρχίζει στα τέλη Απριλίου και «θα κρατήσει περίπου ένα χρόνο», εκτιμούν οι Αρχές.
  • Σφοδρή επίθεση κατά της Γερμανίας, δευτερευόντως και άλλων ισχυρών κρατών της ΕΕ, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, τονίζοντας ότι το Βερολίνο επιδιώκει την ηγεμονία στην ευρωζώνη και ότι δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει επιχειρηματικά μοντέλα σε άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οικονομία

  • Τα καταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών -Κύπρου, Λαϊκής (CPB), Ελληνικής- στην Ελλάδα θα επαναλειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για απόκτησή τους από την Τράπεζα Πειραιώς. Όλες οι συναλλαγές θα διενεργούνται κανονικά. Επαναλαμβάνεται ότι οι καταθέσεις πελατών των ελληνικών καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της CPB και της Ελληνικής δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά ή «κούρεμα» που έχει αποφασισθεί στην Κύπρο.
  • Με ψήφους 165 έναντι 93 και 4 «παρών», ψηφίστηκε το άρθρο 32 με τις ρυθμίσεις για θέματα αποκρατικοποιήσεων από το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα νέα επενδυτικά εργαλεία, από το οποίο αποσύρθηκε μία παράγραφος μετά και από ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ. Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιωνόμενος στις «υπερεξουσίες με τις οποίες εφοδιαζόταν το Ταμείο για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)».
  • Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, χάρη στα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία και τον κατευνασμό των ανησυχιών όσον αφορά τη σταθερότητα της ευρωζώνης.

Αθλητισμός

  • Η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Γαλλία μέσα στο Παρίσι με γκολ του Πέδρο και επέστρεψε στην κορυφή του 9ου ομίλου των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ 2014. Η Αγγλία προηγήθηκε με γκολ του Ρούνι μέσα στην Ποντγκόριτσα, όμως ο Νταμάνοβιτς έδωσε την ισοπαλία 1-1 στο Μαυροβούνιο και το διατήρησε την κορυφή του 8ου ομίλου. Ένα θαύμα θέλει η Τουρκία για να καταφέρει να δώσει το «παρών» στην Βραζιλία, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Ουγγαρία στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Η Πορτογαλία - χωρίς τον τιμωρημένο Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή της - νίκησε 2-0 το Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού και έφτασε τους 11 βαθμούς στον έκτο όμιλο. Τα αποτελέσματα...
  • Το ποσό του ενός εκατ. ευρώ έχουν συγκεντρώσει, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Ανδρέας Ανατολιωτάκης, οι μικρομέτοχοι της ΑΕΚ δανειοδοτήσουν τις ανάγκες της «Ένωσης» και να αναλάβουν την ΠΑΕ με τη μορφή διοίκησης Πρωτοδικείου.
  • Την επιστροφή των Τζιμπούρ, Μασάντο, Φέισα, Κάρολ και Μέγερι περιμένει ο Μίτσελ, ώστε να καταστρώσει τα τελικά πλάνα του εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις προπονήσεις την Τρίτη, έπειτα από το τριήμερο ρεπό, που τους είχε χορηγήσει ο Μίτσελ και άπαντες πλέον μετρούν αντίστροφα για το ματς με τον «Δικέφαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου