Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Με ένταση και τρεις προσαγωγές στο τέλος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο

Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2013



Σκηνικό έντασης επικράτησε στον Πύργο μετά το τέλος της σημερινής (25/3) παρέλασης. Ομάδα φοιτητών μαζί με πολίτες του Πύργου συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Μανωλοπούλου και Κοκκίνου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει τον χώρο. Τα… αίματα δεν άργησαν να ανάψουν όταν το συγκεντρωμένο πλήθος προσπάθησε να πραγματοποιήσει πορεία μετά το τέλος της παρέλασης, κάτι που προκάλεσε ένταση.
Για περίπου 10 λεπτά οι πολίτες του Πύργου έγιναν μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων, με αστυνομικούς και φοιτητές και πολίτες να συγκρούονται, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Η ομάδα των φοιτητών μαζί με τους πολίτες κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει πορεία στη Μανωλοπούλου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ο κόσμος που παρακολουθούσε χειροκροτούσε θερμά. Δεύτερος… γύρος έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας Η πορεία των σπουδαστών διέσχισε την οδό Πατρών και κατέληξε λίγα μέτρα μακριά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας.
Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ενώ ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες. Υστερα από συζητήσεις –ενίοτε και σε υψηλούς τόνους–, και με την παρέμβαση του αστυνομικού διευθυντή κ.Αρη Ανδρικόπουλου οι προσαχθέντες αφέθηκαν σταδιακά ελεύθεροι. Το μπλοκ των συγκεντρωθέντων, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν κρατείται άλλος προσαχθείς, αποχώρησε ειρηνικά. Στην πορεία συμμετείχαν και μέλη της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.
Kατά τα άλλα, η παρέλαση γιορτάστηκε και φέτος με λαμπρότητα αλλά και με ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως συνηθίζεται την τελευταία τριετία. Ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος στα πεζοδρόμια, ενώ πέριξ των επισήμων -οι οποίοι δεν βρίσκονταν σε εξέδρα αλλά όρθιοι- τα μέτρα ήταν αυξημένα με σιδερένιους φράχτες.
Παρ' όλα αυτά, οι γονείς κατάφεραν και καμάρωσαν τα τρυφερούδια τους την ώρα που παρήλαυναν!


12.45… Η προσαγωγή τριών τελικά ατόμων ήταν αυτή που ώθησε πολίτες και σπουδαστές να κάνουν πορεία προς το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στον Πύργο. Διασχίζοντας την οδό Πατρών έφτασαν στο κτίριο (πίσω από τον σταθμό του ΟΣΕ) στην είσοδο του οποίου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι συγκεντρωθέντες υποστήριξαν ότι οι προσαγωγές έγιναν χωρίς λόγο, ενώ από πλευράς Αστυνομίας δεν υπήρξε επίσημη απάντηση για τον λόγο της προσαγωγής. 
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου