Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κέρδισε η ΦΑΓΕ τη δίκη για το ''greek yoghurt''

Κέρδισε η ΦΑΓΕ τη δίκη για το ''greek yoghurt''Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2013

Απαγορεύτηκε σε αμερικανική εταιρεία να επικαλείται ελληνική καταγωγή του προϊόντος

Κέρδισε ο όμιλος της ΦΑΓΕ την δίκη με την αμερικανική εταιρεία Chobani στα βρετανικά δικαστήρια, σχετικά με την σήμανση «greek yogourt» στην συσκευασία του στραγγιστού γιαουρτιού που διακινείται στη βρετανική αγορά. Ως εκ τούτου ο αμερικανικός όμιλος δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί την αναγραφή του greek yogourt», αλλά το «greek style yoghurt». 
Με απόφαση του βρετανικό δικαστήριο χαρακτήρισε ως παραπλανητική την επισήμανση «ελληνικό γιαούρτι» που...
χρησιμοποιούσε στις συσκευασίες των γιαουρτιών της η εταιρεία Chobani, σημειώνοντας παράλληλα ότι προκαλεί σύγχυση στους καταναλωτές.
«Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της ΦΑΓΕ. Συγκεκριμένα δέχτηκε το αίτημα της ΦΑΓΕ για εκτεταμένη παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απέρριψε την ανταπαίτηση του Chobani για υποτιθέμενη συκοφαντική εμπορική δυσφήμιση» σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας ΦΑΓΕ τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα τη νίκη της στην Αγγλία για το Ελληνικό γιαούρτι.
Επίσης το δικαστήριο διέταξε και μόνιμα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας Chobani, περιορίζοντας ταυτόχρονα την συγκεκριμένη εταιρία από την εμπορία οποιουδήποτε γιαουρτιού ως Ελληνικό γιαούρτι, εκτός και εάν αυτό είναι ή περιέχει γιαούρτι που παράγεται στην Ελλάδα.
«Το αποτέλεσμα είναι ότι μόνο γιαούρτι το οποίο παράγεται στην Ελλάδα σύμφωνα με μέθοδο στράγγισης η οποία έχει ως αποτέλεσμα να είναι το γιαούρτι σε υφή πυκνό και κρεμώδες, μπορεί να ονομάζεται Ελληνικό γιαούρτι στο Ηνωμένο Βασίλειο» τονίζει η διοίκηση της ΦΑΓΕ.
Η απόφαση αυτή του βρετανικού δικαστηρίου στο οποίο είχε προσφύγει η ΦΑΓΕ τον περασμένο Νοέμβριο ακολουθεί μια σειρά από άλλες βρετανικές δικαστικές υποθέσεις παραβίασης πνευματικής ιδιοκτησίας όπως αυτές της Σαμπάνιας, της Ελβετικής σοκολάτας και της Βότκα, στις οποίες τώρα προστίθεται και αυτή για το Ελληνικό γιαούρτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ελληνικός όμιλος προηγουμένως είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Chobani.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου